/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb szakemberei – Október 24 – 25

A hétvége két legeredményesebb szakembere a galopp szakág tekintetében Stanislav Georgiev, az ügető szakág tekintetében Budai Attila lett a napi főversenyek megnyerésével.

Stanislav Georgiev

Oba Hara nagy stílusban nyerte a Tiszai Díjat. Számítottál erre a könnyed győzelemre?

A zárómunkája nagyon tetszett nekem, így számítottam rá, hogy eredményesen fog szerepelni, a győzelemre is láttam esélyt. Tudni érdemes, hogy nem egyszerű lovaglás, ha jó napja van, akkor tud menni, ha nem, akkor azt látványosan jelzi is. Erre a stílusra én magam sem számítottam, ráadásul ilyen mély pályán. Cserei Szabolcsot külön dicséret illeti, jól beosztotta az erejét. Mindkettejüknek nagyon örültem, megérdemelték a győzelmet!

Hogyan értékelnéd a kétévesek versenyeit?

A munkáik nagyon tetszetősek voltak, számítottam rá, hogy az első három hely valamelyikére odaérhetnek. Stolen Time szép győzelmet szerzett nagy küzdelem után, de Tervelre sem lehet panaszom.

Mi a terv velük a továbbiakban?

Oba Hara a második kategóriába fog beférni, nem szeretném bedobni a mély vízbe. 1200-1400 méterig is elmehet, sokat komolyodott a szezon kezdetéhez képest. A kétéveseknek már három futás van a lábukban, ők már a téli pihenőjüket töltik.


Budai Attila

Kérlek mutasd be nagy vonalakban Zénó Bokot (Sholty Boko – Háremhölgy)!

Zénó Boko kétévesen még nem mutatta, hogy versenyre érett ezért békén hagytuk őt. Háromévesen már kezdett fejlődni, de mindeközben nagyon csődörös lett, ezért úgy döntöttünk, hogy kiheréljük. Szerencsére beigazolódott, hogy jó döntést hoztunk, mert egy kezelhetőbb, nyugodtabb lovat kaptunk a személyében. Év vége felé megkvalifikáltam, második startjára pedig már 22-t ügetett és helyezést is szerzett. Ezt követően jött a tél, és ismét pihenőt kapott, amit nagyon meghálált, hiszen sorozatosan pénzért futott és folyamatos javulást mutatott. Utolsó versenyét új tulajdonosával, Boros Károllyal nyerte, az elvárt teljesítményt hozta.

Van az állományodban olyan ügető, akit kiemelnél?

Jelenleg 18 lóval foglalkozunk, háromévestől egészen a tizenhároméves korig vannak ügetőink. Kiemelném közülük Beyond The Limits nevű háromévesünket, aki első versenyében szép, stílusos győzelmet aratott, nagy reménységünk.

Hol készültök fel a futamokra hétről hétre?

Ladánybenén belül Turbucz Sándor lovas tanyáján dolgozunk nap mint nap, itt készítjük fel a hétvégi versenyekre a lovakat. Nagy segítségemre van a szintén tréner Varga Sándor, illetve Vidák János, Tóth Gyula és új tulajdonosom, Nyilasi Bálint is. Ezúton is szeretném megköszönni a kollégáim nevében az összes tulajdonosnak a belénk fektetett bizalmat.

Szöveg: Lukácsi Antónia, Galkó Orsolya

Fotó: Maróti Edit, Vonczem Gabriella

SHARE THIS