/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Golden Sea a Gróf Széchenyi István Emlékverseny győztese

Érdemes volt a novembert a Kincsem Parkban kezdeni, 500 000 Ft jackpot és kilenc futam biztosította a jó hangulatot!

A nap első versenyét, az Újkígyós Város Nagydíja – Őszi Nagy Gátversenyt Mont Master nyerte Kun Ferenccel a nyergében. Az 1100 méteres Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben sokáig Night for Overdose (Bakos Gábor) győzelme látszott biztosnak, de a távoszlophoz érve Morita Menantie (Stanislav Georgiev) nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt és megszerezte az első helyet. A nap harmadik futama a Németh Ferenc Emlékkupa V. Futama Hendikep volt, Jelsa (Cserei Szabolcs) nagyot küzdött, felért a dobogó legfelső fokára.


A napi főversenyben, a 2000 méteres Gróf Széchenyi István Emlékversenyben nyolc lovat adtak indulónak. A startot követően Rose Fire (Kriskó Norbert) diktálta a tempót egészen a befutóig, ekkor Streif (ifj. Kozma István) könnyedén átvette tőle a vezetést. A távoszlophoz érve biztosnak tűnt a négyéves sikere, de a klasszis kanca, Golden Sea (Stanislav Georgiev) begyújtotta a rakétáit és egy nyakhosszal megelőzte őt. A harmadik helyen Blush Bird (Jaroslav Línek) végzett.
A harmadosztályú Hitel Hendikepben Berghoffer Szandra idomítottja, Grizzly (Jozef Parigál) start-cél győzelmet aratott. A nap hatodik futamában, a Gáblik Antal Emlékversenyben nagy küzdelem után a szlovák Lady Mazie (Zdenko Smida) galoppozott át elsőként a célvonalon, ezt követően Qngfu Panda és Mocsinka Vivien párosa triplázott. A 2200 méteres Seperate Opinion Díjban Amazing Allegra (Zdenko Smida) remekelt, zárásként a kétéves Rumba Lady (Stanislav Georgiev) veszítette el nyeretlenségét.

Folytatás jövő vasárnap, a belépés ingyenes!

Fotó: Antal Zsuzsanna, Vonczem Gabriella

SHARE THIS