/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj elmúlt tíz év

A tavalyi nyerő, Dante’s Peak (kívül)

Év Zsoké Idomár
2020 ?? ?? ??
2019 Dante’s Peak (GB) Jaroslav Línek Maronka Gábor Overdose fiát, Cirfandlit és a nyolcéves Báthoryt megelőzve szaladt át elsőként a célon, a 2019-es szezonban második győzelmét szerezte. Az idei évben is lehet rá számítani.
2018 Capitaine Fregate (FR) ifj. Fejes Lajos Csupor Ferenc ifj. Fejes Lajos kedvence, Capitaine Tour To Paris és Duce féltestvére apai ágról. Pályafutását 2019-ben fejezte be egy győzelemmel, jelenleg a military sportágat erősíti Ausztriában.
2017 Duce (FR) Jaroslav Línek Hajdi Lajos Tour To Paris apai testvére évjárata egyik legjobbja volt rövidtávon, Tattersalls-Overdose Díj, Villám Díj, Városbíró Díj, többszörös Kőbányai Díj-Csekonics József Emlékverseny győztes.
2016 Báthory Jan Havlík Kovács Sándor A hűséges Báthory a sprint versenyek állandó résztvevője, nyolcévesen pályarekordot futott. Kovács-Bakos Szilvia idomítottjának neve mellett 18 győzelem szól. Mind a mai napig versenyez.
2015 Zwegat (GER) Zdenko Smida Ziva Prunk Az osztrák vendég Silent Blessing triplázását megakadályozva három hosszal nyerte az 1400 méteres versenyt.
2014 Silent Blessing (GB) Jaroslav Línek Jozef Roszival
2013 Silent Blessing (GB) Radek Koplik Jozef Roszival A klasszis herélt révén Jozef Roszival kétszer is győzelmet ünnepelhetett, nem kevesebb, mint húsz alkalommal galoppozott át elsőként a célvonalon, 19,8 millió forintot keresett pályafutása során.
2012 Dancing Hussy (GB) ifj. Kozma István Szuna Szabolcs A Szenttamási istálló lova nagy küzdelemben ért fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve Alfkonát.
2011 Quissisana (IRE) Nino Murru Ribárszki Sándor A többszörös pályarekorder kanca két hosszal előzte meg a tőle egy évvel fiatalabb Alfkonát, de a mének sem voltak ellenfelei a verseny során.
2010 Makaam (USA) Václav Janácek Ribárszki Sándor A sárga mén 2010-ben indult először az Emlékversenyben, amit meg is nyert, majd 2011-ben negyedik, 2012-ben harmadik, 2013-ban a kilencedik helyen ért célba. Jelenleg  a tenyésztést szolgálja.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS