/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cserei Szabolcs a Tálent Díj idei nyertese

Az elmúlt évek hagyományai alapján Tálent Díjjal értékeljük és díjazzuk azt a fiatal versenylovast, aki a munkához és a sporthoz való hozzáállásával és a versenypályán elért eredményeivel példát mutat a kortársainak. A díjat Pörsök Péter futtató alapította, az odaítélésében ő és a versenyszervező, a Kincsem Nemzeti Kft. dönt. A címmel nem csak erkölcsi elismerés, hanem rangos tárgyjutalom is társul, mellyel támogatni és ösztönözni kívánjuk az utánpótlás státuszú lovasokat.
Az idei szezonban nyújtott teljesítménye alapján Cserei Szabolcs lett a Díj nyertese. Gratulálunk!

Hogyan értékeled a 2020-as szezont? Mennyire sikerült megvalósítani az elképzeléseidet?

Az idei szezonom a legeredményesebb mióta versenyben lovagolok. Úgy érzem, rengeteget fejlődtem. Már három győzelmet szereztem, ezen felül már sikerült egyszer megszereznem az első helyet. Már csak egy siker kell ahhoz, hogy versenyben ostorral lovagolhassak. A szezon kezdetén nem gondoltam volna, hogy megnyerem ezt a díjat, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen eredményt sikerült elérnem, nagy dicsőség ez számomra!

Mit gondolsz, miben sikerült fejlődnöd az előző évhez képest?

Véleményem szerint nagyon sokat fejlődtem, az előző években kevésbé szerepeltem eredményesen, idén nagyon sokat beleadtam a munkába és úgy tűnik, hogy megvan az eredménye. Sokat lovagoltam munkában és versenyben egyaránt, a lovaglási stílusom sokat változott és javult. Erényeim közül a türelmet emelném ki, amiben szintén fejlődést értem el. A lovaknál és a versenyben is ez az egyik legfontosabb dolog!

Melyik istálló csapatát erősíted jelenleg?

Amióta a galoppsport az életem Stanislav Georgiev istállóját erősítem. Rengeteget segít nekem és folyamatosan biztat, ezért nem lehetek elég hálás! Sok jó telivér van az istállóban, a fejlődésem garantált.

Kit tartasz példaképednek?

Világszinten Frankie Dettori a példaképem, nagyon tetszik a stílusa, igyekszem ellesni tőle egy-két fortélyt. Magyarországon egyértelmű a válaszom, a többszörös championt, Stanislav Georgievet tekintem példaképemnek, próbálok annyit tanulni tőle, amennyit csak tudok.

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb győzelem? Melyik lovat emelnéd ki?

A Tiszai Díj megnyerése jelentős mérföldkő volt számomra, Oba Hara nyergében hat hosszas győzelmet arattunk, de természetesen mindegyik első hely kedves számomra. A kedvenc lovam a szürke Vain Hope, mindig együtt dolgozunk, én készítem fel a versenyeire. Eleinte nem kedveltem annyira, kancához mérten eléggé hisztis, de összeszoktunk és megkedveltük egymást.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

A jövőben szeretnék sok győzelmet aratni, a profi zsokék között sikeresen szerepelni, ezen felül a Derbyben lovagolni!

Fotó: Gáspár Eszter

SHARE THIS