/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kovács-Bakos Szilvia értékelése 2020.11.08.

Kovács-Bakos Szilvia négy győzelmet ünnepelhetett a hétvégén, ebből két nagydíj siker. Ezzel övé a hétvége legeredményesebb szakembere cím a galopp szakág tekintetében, ami ezt követően havonta megjelenő cikk lesz.

Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj

Simply The Best
Győzelmet vártunk tőle, tudtuk, hogy egy szerencsésebb lovaglással kijöhet belőle az, ami már legutóbb is benne volt. Lovasának azt az utasítást adtuk, hogy ha valaki elmegy vezetni üljön be mögé, ha lassúnak érzi a tempót, akkor elmehet vezetni. Mivel Báthory magára vállalta a vezetést, így kényelmesen a második pozícióban galoppozott. Teljes mértékig meg vagyunk elégedve mind a lovaglással, mind a lóval. Reméljük, hogy a jövő szezonban is a maximumot fogja nyújtani.

Báthory
Meg vagyunk vele elégedve, az igazán mély talaj nem a kedvence, ehhez képest odatette magát. Már lassan a szezon végén járunk, idősebb lóról van szó, ezt is figyelembe kell vennünk, már téli pihenőjét tölti.


Magyar St. Leger

Aurora Amica
Munkalovasa, Mocsinka Vivien végig dicsérte a tréningek során, bíztunk az első három hely valamelyikében. A Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíja után reméltük, hogy a hosszabb táv még inkább kedvezni fog neki, de ilyen könnyű győzelemre nem számítottunk, pláne erre a stílusra. Valószínű, hogy a hűvösebb idő és a mélyebb pálya kedvezett neki, könnyű kis kanca. Taktika szerint a lovas kényelmesen hátul marad vele, majd felzárkózik a vezetők mögé és kívülről indít, ez meg is valósult. Valószínű, hogy a 2800 méteres Lovaregyleti Díjban fog legközelebb starthoz állni.


Kétévesek Kritériuma

Rosa Sham
Munkában ő is jól dolgozott, nagyon örülünk ennek a jó eredménynek. Lovasa, Zdenko Smida belül tudott vele jönni, a belső spúr pedig mélyebb volt, így ez megfogta őt. Növésben is van, még gyerek és a hosszabb táv is kedvezőbb lesz számára, de kellemes csalódás a második helyezése.

Arcsi
A futása nagy csalódás, munkában sokkal többet mutatott. Még mi is keressük ennek az okát, de valószínű fejben még nincs ott.

Fotó:Vonczem Gabriella

SHARE THIS