/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Újoncok a porondon – 8. rész

Az írországi Goffs Autumn Yearling Sales további telivéreket tartogatott a magyar lóverseny számára.

Lot 378

Molnár Gyöngyi tulajdonos-idomár két yearlinget vásárolt, N. (Lot 378) anyja Santacus, nem versenyzett, négy ivadéka közül egy lépett pályára. A családban Listed, Gr 2 és Gr 3 nyerőket és helyezetteket találunk. A yearling apja, Buratino Gr 1 győztes, a Gr 2-es Coventryt és a Listed besorolású Woodcoteot is sikerült megnyernie kiemelkedő idővel. A 2021-es szezonban 5.000 euroért fog fedezni. A mén apai ágon féltestvére a Czank Szilvia által vásárolt Lot 117-es számú yearlingnek, illetve a 414-es Lot számú kancának. A mén vételi ára 5.000 euro volt.

 

Lot 414

N. (Lot 414) apja szintén a már említett Gr 1, Gr 2 és Listed verseny győztes Buratino. Anyja St. Edith kétszer volt helyezve, 12 csikójából 10 lépett pályára és hét győzött. Közülük Furia Ceca emelkedik ki három győzelmével Olaszországban, ezzel 39.092 fontot keresett, emellett 11 alkalommal volt helyezve. A kancát 2.500 euroért sikerült megvásárolni.

Circassian Circle

November 23-án került megrendezésre a Tattersalls December Yearling Sale. Dr. Ecsedi Ferenc egy nagyon tetszetős származású csikót vásárolt meg, Circassian Circlet (Lot 22), csupán 6.000 guineas áron. A kanca anyja Blue Echo Black Type-os ló, három versenyt nyert, köztük Listed futamot, de negyedik volt Gr 3-ban, összesen négyszer volt helyezve, ide tartozik a Kilvington Stakesben szerzett harmadik helye. Eddig három nyerőt adott. Az anyai oldal tele van klasszissal és korábbi magyar vonatkozással. Negyedik anyjának csikója, a korai gyors Valery az első jelentős importok egyike volt a hetvenes években. A lovat Farkas Ferenc vette, Németh Ferenc tréningjében kétévesen 1976-ban Benedik Dezsővel megnyerte a Köztársasági Díjat, sikert sikerre halmozott Ausztriában és második volt Németországban a Zukunfts Rennenben (Gr3).
A yearling apja korunk egyik legjobban várt fiatal ménje, a Coolomore lova Highland Reel. Galileo fia igazi világutazó volt kőkemény lábakkal. Pályafutása során huszonhét alkalommal állt starthoz, tízszer nyert, tette mindezt Gr 1, Gr 2 és Gr 3 besorolású versenyekben több kontinensen. Legjobb formáját a Coronation Cup, a King George és a Breeders’s Cup Turf megnyerésekor érte el. A 7,5 millió font nyereményt a Francia Derby és az Arc helyezéssel gyarapította. Ez az első évjárata, 2018-ban még 17.500 euróért fedezett, jövőre a Covid19 okozta visszaesés miatt, 10.000 euroért fogja várni a kancákat.

N. (Lot 102) anyja Musical Sands, nem lépett pályára, viszont a csikóit tekintve négyen már versenyeznek. Teljes testvére Alkaadhem hatszor győzött, sikerei közé tartozik a Group 3-as besorolású Select Stakes, a Listed kategóriájú Foundation Stakes, illetve a szintén Listed Festival Stakes. A családban Listed, Gr 2, Gr 3 és Gr 1 győzteseket találunk. A kanca apja a Giant’s Causeway leszármazott French Navy. Huszonhárom alkalommal lépett pályára, ebből tizenegyszer elsőként szaladt át a célvonalon, legjobb eredményeit Listed és Group 3 besorolású versenyekben szerezte. A 2020-as szezonban 4.000 euroért fedezett. A kancát 2.000 gunieasért vásárolta meg az Álmodó istálló.

 

SHARE THIS