/ by /   A nap híre / 0 comments

Streif a Köztársasági Díj győztese

November utolsó vasárnapján is a telivéreké volt a főszerep, nyolc futamban drukkolhattunk online a kedvenceinknek, a hangulatot 300.000 Ft jackpot fokozta.

A nap első futama Maxson Hill és Bóna Nikoletta sikerét hozta, fél órával később Csupor Ferenc házi befutót ünnepelhetett Can’t Beat Itnek (Paizs Gábor) és Trip Jone Decerisynek (Pap Gabriella) köszönhetően. Nyeretlenségét Rébék (ifj. Kozma István) és Ruca (Benedek Zoltán) veszítette el. Az 1600 méteres Sárkányfű Hendikepben favorit győzelem született Hurrikán (Drexler Virginia am.) révén. A Németh Ferenc Emlékkupa hatodik állomásához érkezett, az első helyet szoros küzdelem után Expect No Mercy (Morvai Előd) szerezte meg. A pontozás alapján Cserei Szabolcs áll az élen 50 ponttal, őt Kelemen Zénó követi 32 ponttal, majd Elbert Zita következik mindössze 2 ponttal lemaradva.
A napi főversenyben, az 1900 méteres Akaba-Köztársasági Díjban hat lovat adtak indulónak. Az 1.500.000 Ft összdíjazású futamban az indítást követően Grizzly (Gönczi Rebeka) vette magához a vezetést, a befutóra Wasmyval (Suták Csenge) fej-fejt hozta a csapatot. Ekkor megjelent a favorit Streif (ifj. Kozma István), begyújtotta rakétáit és lesétálta a mezőnyt. Mögötte Calabrese (Jan Verner) és Grizzly volt a befutási sorrend.
Zárásként Qngfu Panda és Mocsinka Vivien zsinórban negyedik közös győzelmüket aratták.

Folytatás jövő vasárnap a Lovaregyleti Díjjal!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS