A hónap legeredményesebb szakemberei – November

Galopp

Kovács-Bakos Szilvia ismét kiérdemelte a hónap legeredményesebb szakembere címet a galopp szakágban.
A sikersorozatot a Lovakrul Hendikepben nyerő Qngfu Panda kezdte, majd a Seperate Opinion Díjban Amazing Allegra folytatta. A hónap második versenynapján a 2200 méteres Mafe-Tattersalls Díjban Sagana ért fel a dobogó legfelső fokára, aznap Simply The Best is első helyezést ért el a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban. Az Amatőrverseny Hendikepben Denis The Diva szállította a sikert, majd a Magyar St. Legerben kisebb meglepetésre Aurora Amica fölényes, öt hosszas győzelmet aratott. A hónap második felében újabb hat futamban ünnepelt nyerőt az istálló. A magyar tenyésztésű kétévesek közül Seventy Smile teljesítménye emelkedett ki, megszerezte az első helyet a Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíjában. A Novemberi Díjban Denis The Diva idén már harmadszor nyert, ezúttal az amatőr championátusért küzdő Farkas Dorottya helyett Mocsinka Viviennel a nyergében. A Nyeretlen Kétévesek Versenyében a KatEsz istálló reménysége, Rébék győzött pályafutása során először, míg a Sárkányfű Hendikepben a Telivér Farm színeiben futó Hurrikán szerezte meg a győzelmet Drexler Virginiával. A Németh Ferenc Emlékkupa hatodik állomásán Expect No Mercy nagy küzdelem után megelőzte Serifet. A hároméves Qngfu Panda versenyről versenyre képes megújulni, Mocsinka Viviennel zsinórban negyedik győzelmüket szerezték.


Ügető

Az ügető szakágban Hajnal Tibor nyerte ezt a címet, idomítottjai öt győzelmet arattak. A korábban Hollandiában versenyző Jos K veszítette el nyeretlenségét, majd az Istis Us Star Díjban a négyéves Aviator követte.
Az 1800 méteres autóstartos Opal River Díjban Zagato két hosszal előzte meg Adamo Flinget. Nagydíj győzelmekben sem volt hiány, az istálló két kiválósága is starthoz állt a hónapban. Az Őszi Kanca Díjban a legjobb hároméves Borutka Hajnal Tiborral győzött fordulóstartos 18,6-os idővel, megelőzve Adriana Astit. Az Őszi Kísérleti Versenyt a Derby visszavágójaként figyeltük, Alfa Boy neve most is a favoritok között szerepelt, nem ok nélkül, ezúttal a szerencse is mellé állt és felért a dobogó legfelső fokára Lakatos Csabával.

SHARE THIS