/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Agárpálya csapat III. – Födő Marcell és Simon Anita időmérők

Soron következő cikkünkben ismerjék meg az agárversenyek egyik legfontosabb színfalak mögötti szereplőjét, az időmérőt, akire nem kis felelősség hárul, hisz ő állapítja meg – egy számítógépes program segítségével  – század, sőt ezred másodpercre pontosan, hogy melyik agárnak mennyi volt a befutási ideje, ami a helyezések után a második legfontosabb információ.

Marcell, nagyon más területről keveredtél a profi agárversenyzés világába, mivel foglalkozol a hétköznapokban?

Nyílászárók és konyhabútorok értékesítésével foglalkozom már több, mint 15 éve. Folyamatosan képzem magam és érdeklődöm az új megoldások és korszerűsítések iránt. Hobbi szinten fotózni szoktam, nemcsak embereket, hanem agarakat is, őket főleg verseny szituációban szeretem megörökíteni.

Az agár hobbi az életedben, vagy jártok Adonisszal versenyezni is?

Mindig szerettem volna egy agarat, ezért elkezdtem érdeklődni, hogy kitől vehetnék megbízható alomból. Sajnos az első választásnál elpusztultak a kicsiK, ekkor ajánlották a Szántói-Száguldó almot, ahol azonnal kiszúrtam magamnak Adoniszt. Adonisz magyar agárként pályaversenyző és nagyon szép eredményeket ér el, csak sajnos nagyon kevés aktív versenyző magyar agár van, ezért a versenyek száma is minimális.

Hogy jött a képbe a Kincsem Park és az időmérés?

Tavasszal kint voltam egyszer egy edzést fotózni a Kincsem Parkban, majd valamivel később Moldvai Dóri ajánlására kaptam egy telefont, hogy érdekelne-e az időmérő bíró szerepe, amit örömmel vállaltam el. Nagyon megszerettem ezt a péntek délutáni/esti elfoglaltságot, melyből sokat tanulhatok a saját kutyám tréningjét illetően is. Nem titkolt reményem, hogy előbb-utóbb magyar agarak is versenyeznek majd ezen a pályán.

Az irányítóház munka közben. Bal szélen Födő Marcell. Fotó: Simkó Szilárd

Elmondanád egy picit részletesebben, mit csinál pontosan az időmérő azoknak, akik nem tudják mit takar ez a pozíció? Illetve, hogy miben segít neked Anita?

Az időmérő program egy szuper rendszer, de komoly csapatmunka van mögötte, hisz a rengeteg beállításban könnyen el lehet veszni. Iszonyú izgalmas és nagyon észnél kell lenni, mert a program ezred másodpercre mutatja a célfotón az agarak idejét, így tévedés kizárva.

Anita a sok adminisztrációban segít nekem, hisz a pontos kezdési dátum, a befutási sorrend és a befutási idők mellett az éppen aktuális hőmérséklet, valamint az esetleges célfotók is fel vannak tüntetve, ezen adatok pontos vezetését csinálja ő. Várjuk mindig a péntekeket, nagyon jó csapat állt össze, örülünk, hogy részesei lehetünk!

 

Anita, te mivel foglalkozol?

Jelenleg kozmetikusként dolgozom és egy körömszalonban vagyok társtulajdonos. A számok, a matematika és pénzügy – számomra szürke – világából váltottam át a vállalkozói létbe, mely életem legjobb döntése volt.

Az agár neked is szerelem kutya?

Mindig közel álltak a szívemhez az agarak, gyermekként volt egy keverék kutyám, amiben meg vagyok győződve, hogy volt agár vér is. Talán már akkor tudtam, hogy egyszer közelebb kerülök majd ehhez a fajtához. Adonisz Marcell agara, de a nevét tőlem kapta.

Tekintve, hogy minden héten elkíséred Macellt az edzésekre, illetve a versenyekre gondolom szeretsz itt lenni?

Igen, szívesen veszek részt a pénteki edzés és versenynapokon, jó közvetlen közelből látni a versenyeket, hétről-hétre követni a fejlődéseket. Persze más érzés, mint amikor az ember saját agara fut, reméljük eljön majd az idő, hogy a Kincsem Parkban is bemutatkozzon Adonisz.

 

“Adonisz”

 

 

SHARE THIS