/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kovács-Bakos Szilvia értékelése – Lovaregyleti Díj

A szezon utolsó nagyversenyében, a 2800 méteres Lovaregyleti Díjban Kovács-Bakos Szilvia idomítottjai szerezték meg az első két helyet. A hároméves kancák csatáját Amazing Allegra nyerte magabiztosan a Magyar St. Leger nyerő Aurora Amica előtt.

Amazing Allegra
A lovasválasztás egyszerűen zajlott, 52 kilót vitt a versenyben, így nem sok zsoké jöhetett szóba, ráadásul lovasunk, Mocsinka Vivien kedvenc lova a kanca. Ismeri, nem volt kérdés, hogy ő ül majd rajta. Már a téli pihenőn gondolkoztunk, de annyira jó formában van, hogy végül a tulajdonossal egyeztetve elindítottuk. Várásra kell lovagolni, a vezetők mögött helyezkedett, majd lovasa időben indította. A táv és a szintetikus pálya is tetszett neki, nagyon meg vagyunk elégedve a teljesítményével.

Aurora Amica
A verseny feltétele miatt Amazing Allegrához képest két kilóval többet vitt. Eddigi legjobb formáit gyepen, mélyebb pályán futotta, valószínűleg a szintetikus pálya kevésbé tetszett neki. Lovasa kicsit korábban indította, illetve kívülről kellett volna érkeznie. Ennek ellenére elégedettek vagyunk a teljesítményével, szépen zárta az utolsó két hónapot.

Sagana
Ahogy azt az idomári nyilatkozatban is mondtam, pénzes helyezésben bíztam, ez meg is valósult. A 2800 méter már hosszúnak bizonyult, sokáig az élen volt, de az utolsó 600 méter már sok volt neki, ennek ellenére megtartotta pénzes helyezését.

Fotó: Magyar Lovaregylet, Vonczem Gabriella, Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS