/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dióspuszta új tenyészkancái

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok a Tattersalls December Mare Sale aukcióján nyolc remek származású és jó néhány vemhes tenyészkancával bővítette az állományát. Az új lovakért dióspuszta 96.000 guineast fizetett, ami közel 40 millió forintnak felel meg, így megállapíthatjuk, hogy tovább folytatódik a nemzeti ménes tenyészállományának a vérfrissítése, ráadásul évtizedek óta nem látott volumenben.

 

Go On Go On Go (Lot 1207)
A hétéves Black Type-os kanca pályafutása során négy versenyt nyert két-és háromévesen, ezzel 32.600 fontot keresett. Háromszor volt helyezve, harmadik lett a Listed besorolású Pepsi Max Scarbrough Stakesben. Eddig két csikója született, 2019-ben Charm Spirittől, 2020-ban Heeraattól, jelenleg is vemhes a Gr 1 győztes sprintertől Eqtidaartól. A kanca anyai oldala nagyon erős. Piranha két versenyt nyert kétévesen, egyszer volt helyezve, apja Medicean többszörös Group 2 és Group 1 nyerő, ő adta a komoly klasszis Dutch Artot is, aki a hazai pályán már bizonyított, hiszen a két első évjáratával champion apamén Pigeon Catcher, valamint Impression apja.
Leütési ár 18.000 guineas.

 

Hala Madrid (Lot 1215)
A nyolcéves kanca két versenyt nyert és nyolcszor volt helyezve három-és négyévesen, pénznyereménye 11.115 font. Teljes testvére a 139. Német Derbyben harmadik helyet szerző Top Locknak, illetve a remek Ermine And Velvetnek. Anyja Ermine egy versenyt nyert háromévesen, 11.460 fontot keresett, négyszer volt helyezve. Apja Nayef, többszörös Gr 1 győztes. A kanca Juddmonte Farms világutazó mérföldes ménjétől, Cityscapetől (Gr1 siker, 23 verseny, 6 győzelem, 2 millió font nyeremény) vemhes.
Leütési ár 5.000 gunieas.

 

Sainted (Lot 1348)
A hétéves tenyészkanca pályafutása alatt négy versenyt nyert két-és négyéves kora között, 44.480 fontot keresett. Apja a többszörös Group 1 győztes középtávú Dutch Art. Az apai vonal megegyezik a Go On Go On Go-nál bemutatott Medicean – Machiavellian – Mr Prospector vonallal. Anyja Blithe, pályafutása során egy versenyt nyert kétévesen, négyszer volt helyezve. Nagyon erős család tagja, második anyjának 14 nyerő csikója van, köztük Gr verseny győztesek. Galileo fiától, a Gr 1 nyerő és Gr 1 helyezett Ulyssestől vemhes, aki többször együtt versenyzett korunk legjobb lovával, Enable-el.
Leütési ára 20.000 gunieas.

 

Gamely Insistent (Lot 1364)
A Niarchos család csupán hároméves kancája kétszer futott az idei szezonban. Apja a sprinter Acclamation a 2021-es szezonban 27.500 euroért fog fedezni, pályafutása során hat versenyt nyert, legjobb formáját a King’s Stand Stakesben futotta, második lett a Group 2 besorolású versenyben. A kanca anyja Game of Legs Franciaországban futott háromévesen. A családban találunk Gr 1 Gr 2 és Gr 3-as nyerőket és helyezetteket. A kétszeres Kancadíj nyerő Petrushka és a fedezőménként is bizonyított Conduit is kiemelendő.
Leütési ár 1.000 gunieas.

 

Earth And Sky (Lot 1418)
A Niarchos család négyéves kancája, két versenyt nyert háromévesen és hétszer volt helyezve, 14.571 fontot keresett. Apja, Noble Mission Galileo ivadék, kilenc győzelmet aratott, hosszútávon, Group 1-es szinten is eredményes volt. Ami még nagyobb szenzáció, hogy a világ legjobb lovának, Frankelnek a teljes testvére! Earth And Sky anyja, Youre So Sweet nem lépett pályára. Anyai nagyanyja Angel In My Heart három versenyt nyert, eredményesen futott Franciaországban és Amerikában is. Majd a ménesben még jobb volt, ő adta a 2003-as Epsom Derby nyerő Kris Kint.
Leütési ár 10.000 gunieas.

 

Ancient Longing (Lot 1514)
Ő volt a legdrágább a most vásároltak között! A hatéves kanca, pályafutása során négyszer volt helyezve. A kanca apja a Group 1-es Coral-Eclipse, King George VI And Queen Elizabeth Stakes nyerő Nathaniel (apja Galileo), aki a bámulatos teljesítményt nyújtó Enablet is adta. A kanca anyja Longing To Dance kétszer volt helyezve kétévesen, második lett a Listed besorolású Flame of Tara EBF Stakesben. Testvére adta Dutch Art-ot. Öt nyerőt adott már többek között Gr3-as győztest is. Második anyja 1994-ben a legjobb öreg kanca volt Németországban. Vemhes a kőkemény lábakon álló világklasszis mérföldes Ribchestertől.
Leütési ár 30.000 gunieas.

 

Morning Chimes (Lot 1897)
A hatéves kanca egyszer volt helyezve háromévesen, 2019-ben Lawmantől, 2020-ban Oasis Dreamtől született csikója. Anyja Maidin Maith egy versenyt nyert kétévesen, összesen kétszer állt starthoz. Teljes testvére Chinese Whisperer Black Typos ló. A kanca apja Shamardal, hét start hat győzelem a mérlege, négyszeres Gr 1 nyerő. Vemhesen került megvásárlása, a Francia Derby nyerő Study Of Man-től (apja Deep Impact) fog csikója születni.
Leütési ár 8.000 guineas.

 

Don’t Forget Faith (Lot 1928)
A Black Type-os 15 éves kanca két versenyt és 80.000 fontot nyert a kétezres évek elején. Második volt a Group 3 besorolású Sweet Solera Stakesben, Newmarketben, harmadik egy Listed versenyben. Már két nyerőt adott, Tadarrokot és Rich and Luckyt. Az előbbi egy versenyt nyert háromévesen, hétszer volt helyezve, az utóbbi két versenyben győzött, kétszer volt helyezve. A kanca apja a homok specialista Victory Gallop, közel volt az amerikai Hármas Korona sikerhez, Belmont Stakes győzelem mellett a másik két ágban a második volt. A kanca anyja a klasszis Contredance, nyolcszor ért fel a dobogó legfelső fokára, Gr 1, Listed és Gr 2 verseny nyerő Amerikában. Land Forcetól vemhes.
Leütési ár 4.000 gunieas.

SHARE THIS