/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Tarnai Linda

Diabolical Winter Soldier „Bucky” (Baszhan Parij Almost x Kengyelfutó Dalma)

2020-as versenyei:
June Trophy S2 (280m) – V. hely, ideje 17.87

Edzései:
7db hivatalos időmérő edzés
Legjobb ideje 280m-en: 17.56
Legjobb ideje 480m-en: 29.95

 

Diabolical Winter Soldier “Bucky”

Milyen agarakkal versenyeztél idén a Kincsem Parkban?
Jelenleg két olyan angol agár van a tulajdonomban, Diabolical Winter Soldier ‘Bucky’ és Joes Cody ‘Joe’, akik készek voltak idén a pályaversenyzésre, aztán ez persze menet közben felülíródott.

Igen, végülis csak Bucky-val versenyeztél, mennyire vagy elégedett a teljesítményével?
Bucky-val hosszú volt az út idáig, nagyon messziről indultunk, de azt hiszem maximálisan kihoztam belőle mindent, ami benne volt; 480m-en társas edzésen pl. sikerült 30mp alá mennie. Akik ismerik Bucky-t, azok pontosan tudják, hogy ezekben a mért időkben rengeteg munka van és hatalmas teljesítmény a részéről. Összességében csodás évet zártunk. Hálás vagyok a vele töltött minden percért, mert általa én is sokat fejlődhettem a tréneri munkában.

Joes Cody

A másik agárral, Joes Cody-val mi történt, hogyhogy nem állt idén starthoz?
Joes Cody idén nyáron érkezett Írországból és egyenesen Ganyecz Misihez került tréningre. A nyár nem csak a felkészülésről szólt, hanem egy rendkívüli alomterv megvalósulásáról is. A Stemgrove Iron Lady-vel történt párosításból született kölykök már „kirepültek”, mi pedig nagyon várjuk, mi lesz belőlük.
Joe Írországban rendkívül jó időket futott A0/SS0 osztályokban indult, a Drumbo Parkban futott legjobb ideje 335y-on 17,78, 525y-on pedig 28,34. Elképesztő temperamentummal és adottságokkal rendelkező rutinos agár, számomra páratlan de ennek ellenére idén sajnos nem tudtunk vele starhoz állni. Folyamatosan valami apró sérüléssel bajlódtunk, ami pont elegendő volt ahhoz, hogy ne tudjon 100%-ot nyújtani a versenyeken. Reméljük, jövőre a kemény munka kifizetődik és végre megmutathatja magát, immáron magyar színekben!

Futottak-e más pályákon is az agaraid, itthon vagy esetleg külföldön?
Igen mindketten futottak más pályákon is. Joe Írországban több pályán is, itthon csak  Isaszegen. Bucky külföldön nem, de az Alsónémedi és Isaszegi pályákat jól ismeri. 2019-ben Némediben 280m-en sikerült 17,12-t futnia, ami rövid távon az eddigi legjobb ideje.

Látsz-e különbséget a kutyák futásánál a külső nyulas rendszerben?
Szerintem szoktatás kérdése, abszolút megtanulható. Bucky-nak nem jelentett gondot a váltás, de Joe-nak elsőre fura volt a belső nyúl.

Szerinted milyen az új pálya, a Nemzeti Agár stadion, mik a tapasztalataid?
Ezzel kapcsolatban kettősség van bennem. Egyrészről hatalmas öröm és megtiszteltetés egy ilyen klassz stadionban versenyezni és remélem, ez jövőre sem lesz másképp, ugyanakkor nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy sok esetben nem volt gördülékeny a technika és sérülés is akadt bőven. Tekintettel arra, hogy az új Agár Stadion idén debütált, érthetőek a fennakadások, de mivel ez egy nemzetközi pálya, én a magam részéről, több időt hagytam volna a tesztidőszakra.

Mennyire vagy elégedett az edzések és versenyek szervezéssel, lebonyolítással?
Szerintem klassz kis csapat irányítja a folyamatokat. Le a kalappal előttük hiszen szívük, lelkük benne. Egytől egyig remek emberek. Hatalmas köszönet ezúton is az alázatos munkájukért.

Bucky-val tervezel-e jönni jövőre is?
Bucky-val jövőre már nem, de Joe-val mindenképpen. Bízom benne, hogy ennek a vírusos időszaknak hamarosan vége és maszkok nélkül indulhat a 2021-es versenyszezon! Köszönhetően az erős mezőnynek, úgy tűnik izgalmas évnek nézünk elébe.

Van-e még esetleg további kutya tervben?
Igen van, de erről még korai lenne beszélni. Meglátjuk, mit hoz a jövő.
Ez az agárszerelem úgy fertőz, akárcsak egy vírus de a Covid-dal ellentétben, remélem ez sosem múlik el.

SHARE THIS