/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bűvös ötös – Gárdonyi Fruzsina

Gárdonyi Fruzsina hétvégén megszerezte pályafutása ötödik győzelmét New Big Hope nyergében. Az alábbiakban a vele készült interjút olvashatják.

Hogyan kerültél kapcsolatba a galoppsporttal?

Egy barátom, Kolozsi András révén ismerkedtem meg az angol telivérekkel és magával a sporttal, ő idomárlovasként dolgozott évekkel ezelőtt a Kincsem Parkban. Akkoriban még nem csak versenyek színhelye volt a Park, de a mindennapokban tréningek is folytak itt. Nagyon vonzott maga a lovaglás, emellett szerencsémre közel is laktam, ekkor adódott a lehetőség, hogy először ügető lovakat lovagolhassak. Hatalmas élmény volt számomra, ezután már nem volt megállás, áttértem a galopp szakágra.

Melyik istálló csapatát erősíted jelenleg?

Több helyen megfordultam már, egy éve az Álmodó Istálló csapatában dolgozom Felsőpakonyban, nagyon jól érzem itt magam.

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb győzelem?

Minden verseny, minden ló és minden győzelem emlékezetes számomra, de mégis ezt az ötödiket emelném ki, mivel már nagyon szerettem volna ostorral lovagolni. Ez a cél lebegett a szemem előtt az idei szezonban.

Általában New Big Hope nyergében láttunk téged versenyezni az idén. Mi ennek az oka?

Érdemes róla tudni, hogy egy nagyon érzékeny kis kanca, munkában is megtaláltuk egymással a közös hangot, jól összecsiszolódtunk a tréningek során. A tulajdonos és Maronka Gábor idomár döntött úgy, hogy megkapom a lehetőséget, hogy versenyben is kipróbálhassam őt. Velem érte el pályafutása első győzelmét is, tetszett nekik, ahogy versenyzünk és az, hogy velem küzd a kanca, ami addig nem volt rá jellemző, így újra megtiszteltek a bizalmukkal, visszakaptam ismét. Szerencsére nem okoztunk csalódást.

Lassan a szezon végéhez érünk. Hogyan értékeled ezt az évet?

Amatőr státuszú versenyzőként sikeresnek mondhatom ezt a szezont, mert sikerült megszereznem az ostort, emellett helyezéseim is voltak, amikre szintén nagyon büszke vagyok. Munkalovasként is sok örömöt hozott az idei év, lovaink jó eredményeket értek el, rengeteg sikerünk volt együtt, csapatként.

Milyen célokat tűztél ki a 2021-es szezonra?

A célom, hogy minél több versenyben lovagoljak és élni is tudjak ezekkel a lehetőségekkel. Igyekszem mindent megtenni a fejlődésem érdekében és remélem, hogy hasonlóan szép eredményeket fogok majd elérni, mint idén. Ostorral, engedményes lovasként talán mások is szívesebben fognak lovasítani.

Mi a véleményed, miért érdemes belefogni ebbe a sportba?

A lóversenybe szerelmesnek kell lenni! Ha valaki komolyan belefog – akár amatőrként is – számolnia kell a rengeteg lemondással és áldozattal, de legalább ennyi örömöt és boldogságot is ad az ember életébe. Ez egy életforma, néha nagyon nehéz, hogy nincs se hétvége, se ünnepnap, de aki ezt választja és valóban komolyan veszi, annak minden ráfordított perc megéri. Annyi örömöt és izgalmat tud adni! Ráadásul amikor eljön a pillanat, hogy egy másik önálló tudattal rendelkező élőlénnyel együtt dobog a szíved a startgépben az indítást várva és egy a cél, egy dolgot akartok, szó szerint eggyé váltok, az valami leírhatatlan. Akkor már nem számít semmi más. Adrenalin, sebesség, szenvedély, fanatizmus, ezek a szavak mindent leírnak.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS