/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Gondolatok az ötödik győzelem kapcsán – Cserei Szabolcs

Cserei Szabolcs hétvégén megszerezte pályafutása ötödik győzelmét War Master nyergében, ennek kapcsán beszélgettünk vele.

Számítottál rá, hogy még az idei szezonban meglehet az ötödik győzelmed?

Reméltem, hogy már az idén megszerezhetem, így ostorral lovagolhatok a továbbiakban. Nagyon boldog vagyok, hogy teljesült ez a vágyam, bíztam War Masterben, nem ok nélkül. Szeretném megköszönni a tréneremnek Stanislav Georgievnek, a tulajdonosnak és a csapatnak a rengeteg munkát és a lehetőséget, ami hozzásegített ehhez az eredményhez!

Mit gondolsz, a verseny során mire kell a legjobban odafigyelned?

Véleményem szerint a legfőbb hibám, hogy kívül fordulok, így erre nagyon oda kell figyelnem, hiszen sok hosszt veszíthetek vele egy futam során. A helyezkedés az egyik legfontosabb dolog és ezt csak a versenyek alatt lehet elsajátítani.

Miben szeretnél még fejlődni?

Gyakorlatilag mindenben. Fizikailag is szeretnék fejlődni, illetve úgy gondolom, hogy stílusomon is van csiszolnivaló. Emellett nagyon fontos, hogy fejben is ott legyek, hogy jobban koncentráljak. A későbbiekben ezekre szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni.

Esetleg megfordult már a fejedben, hogy gátversenyekben is szerencsét próbálj?

Egyelőre ezen még nem gondolkoztam, a síkversenyekben nagyon jól érzem magam, a súlyommal sincs gond.

Milyen tervekkel indulsz neki a 2021-es szezonnak?

Nagyon szép évet zártam, megnyertem a Tálent Díjat, kinyertem az ostort. Szeretnék minél többször nyerni, magasabb kategóriájú versenyekben is nyeregbe szállni. A fő célom, hogy 2021-ben lovasutánpótlás champion legyek!

Miért ajánlanád ezt a sportot másoknak?

Főként azért, mert rengeteget ad az ember életéhez, elég csak megemlítenem a lovak szeretetét, az irántuk érzett kötődést. Aki bátor, szeret küzdeni és odaadó az iránt, amit csinál, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

 

SHARE THIS