/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Championok a galoppon – 2020

Cirfandli

Champion istálló – Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.
10 győzelem – 12.283.710 Ft nyeremény

Az istálló statisztikát figyelembe véve az összesített eredmény alapján a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok istállói voltak a legkiemelkedőbbek a szezonban. Nem kevesebb, mint 69 alkalommal álltak starthoz a 2020. évi versenyszezonban. Az állami ménes legjobbja természetesen Cirfandli, aki mint sok más esetben, ebben a kategóriában is döntő tényezőnek bizonyult.

Arktisz

Tenyésztő champion – Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.
32 győzelem – 34.082.460 Ft nyeremény

Az 1912-ben alapított ménes minden évben nagymértékben hozzájárul a hazai lóversenysport sikereihez, elég visszaemlékeznünk a többszörös nagyverseny nyerő My Luckra vagy a 96. Magyar Derby nyerő Esti Fényre. A sikerszéria itt nem állt meg, 2020-ban Cirfandli és Arktisz is jelentősen sikereket ért el, előbbi Black-type versenyben szerzett kishíján győzelmet Olaszországban, így többek között ők is hozzájárultak ahhoz, hogy 2018 után ismét champion címet ünnepelhetett Bábolna. Nem kevesebb, mint 118 helyezéssel büszkélkedhetnek az idei szezonban, az augusztusi nyílt nap és a kanca állomány frissítése még több lehetőséget tartogat majd 2021-re. A ménes lovai szinte valamennyi trénernél megtalálhatóak, idén is meghatározó szerepet játszottak szinte minden kategóriában.

Aurora Borealis (belül)

Apamén champion – Overdose (GB)
5 győzelem – 10.377.710 Ft nyeremény

Az egykori sprinter klasszis nem csak a pályán, de a tenyésztésben is letette a névjegyét, ily módon továbbra is meghatározó alakja a Kincsem Parkban rendezett futamoknak. Ivadékai közül az év lova, az immár hatéves Cirfandli háromszor ért fel a dobogó legfelső fokára, a dióspusztai tenyésztésű telivér külföldön is eredményesen szerepelt, másodikként ért célba Milánóban, ezzel öregbítve nem csak apja, hanem a magyar lóversenyzés hírnevét is. A champion címhez Nigh for Overdose is hozzájárult, a másodosztályú Aréna Hendikepben ünnepelhetett győzelmet, illetve Aurora Borealis is elsőként galoppozott át a célvonalon a Dióspusztai Díjban.

Night for Overdose (kívül)

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS