/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Interjú a 2020-as év amatőr championjával

Farkas Dorottya 2019 óta lovagol hivatalos versenyekben, 2020-ban szoros küzdelem után a 17 éves lovas hölgyhöz került az amatőr champion cím.

Hogyan csöppentél bele a galoppsport világába? Miért döntöttél úgy, hogy versenyezni fogsz?

A Nemzeti Vágta Kishuszár futamán indultam, már ekkor nagyon megtetszett ez a sport, a sebesség, az adrenalin. Később lett egy igazán nehéz természetű pónim, akkoriban nem volt még sok tapasztalatom ilyen lovakkal, az angol telivérekre pedig jellemző, hogy érzékenyebbek, így arra gondoltam, hogy olyanoktól kérek segítséget, akik rendszeresen foglalkoznak velük, innen minden alakult. Már munkában is remek érzés volt együtt dolgozni velük, szerettem volna kipróbálni, hogy milyen, amikor versenyhelyzetben kihozzák magukból a maximumot.

Milyen célokkal vágtál neki a szezonnak?

Ha őszinte akarok lenni, nem volt túl sok cél a fejemben, főként fejlődni szerettem volna, illetve egy verseny győzelem lebegett a szemem előtt, ezt szerencsére sikerült is elérnem és egyben felülmúlnom.

Melyik volt a legmeghatározóbb győzelmed? Melyik telivér a legkedvesebb számodra?

Az ötödik győzelmem, mivel ekkor már az amatőr championátus lezárult és úgy éreztem, hogy ezzel egy tökéletes szezont zárok, Theblacklist pedig feltette az i-re a pontot. Denis The Diva az, aki leginkább a szívemhez nőtt, jó párost alkottunk, kétszer sikerült győznünk, mellette Zvarovskat és az előbb említett Theblaclistet is nagyon megkedveltem a munkák során.

Miben szeretnél még fejlődni?

Tulajdonképpen mindenben. A stílusomon szeretnék javítani, hogy minél több erőt ki tudjak fejteni a befutóban.

Kit tekintesz példaképednek?

Konkrét példaképem nincsen, azonban akit nagyra becsülök és akire felnézek az Mocsinka Vivien. Rengeteg segített az elmúlt hónapokban és mindenben támogat, nagyon hálás vagyok érte! Fontos megemlítenem azokat az idomárokat, akik hozzásegítettek ehhez a címhez, Kovács-Bakos Szilviának, Pap Gabriellának és Csupor Ferencnek is hálával tartozom.

Miért ajánlanád másoknak ezt a sportot?

Véleményem szerint egy olyan semmivel sem összehasonlítható élményt ad, amikor rá kell bíznod magad egy lóra, aki mindent megtesz érted és együtt dolgoztok egy közös célért, amit mindenkinek meg kellene tapasztalnia.

Milyen célokat tűztél ki 2021-re?

Minél több tapasztalatot szeretnék szerezni a következő szezonban. Amit most kitűztem magamnak következő lépcsőfokként az az, hogy megnyerjem a 10. versenyemet is. Szeretnék felülni kétéves telivérekre is versenyben, nagyon vonz ez a kihívás!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS