/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Ügetőtrénerek értékelnek – 4. rész

A 2020-as évben a vírushelyzet miatt a szezon később kezdődött és igencsak különlegesen alakult, ennek ellenére minden versenyt probléma nélkül meg tudott rendezni a Kincsem Park, és ez a legfontosabb. Sorozatunkban az idomárokat kérdeztük az előző évről, a benyomásaikról, a trenírozottjaikról és a terveikről.

Up All Night sikere az utolsó versenynapon Varga Sándorral

-Hogyan értékeli a 2020-as versenyszezont?

Varga Sándor: A körülményekhez képest idomítottjaink nagyon jól szerepeltek, már csak a statisztikát nézve is elmondható, hogy nem volt rossz évünk. Budai Attilával dolgozom együtt vidéken, minden összehangoltan működött.

Reischl Gábor: A szezonban öt alkalommal sikerült nyernie az idomítottjaimnak, összességében 70%-ban pénzért futottak, véleményem szerint jó évet zártunk.


-Hogyan tudtak alkalmazkodni a Covid-19 miatti nehézségekhez? 

Varga Sándor: Betartottuk a szabályokat, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen nem egy nagy, zárt közösségben vagyunk, a csoportosulásokban nem vettünk részt.

Reischl Gábor: Budapesttől 120 km-re lévő tanyánkon dolgozunk, így a vírus nekünk nem okozott semmilyen nehézséget. Mindent ugyanúgy csináltunk, ahogy eddig, természetesen a szabályokat mi is betartottuk.


-Melyik idomításában álló ló teljesítménye volt kiemelkedő?

Varga Sándor: Up All Night a tavalyi évben a szezon végén feltette az i-re a pontot, kétszer is győzni tudott egymásután.

Reischl Gábor: Olmo Jetet és Philadelphiát emelem ki, Olmo 2019-ben megnyerte a Baka Hendikepet, tavaly a második helyet szerezte meg. Philadelphia teljesítménye is kiemelkedő, hiszen hat alkalomból háromszor győzött, háromszor lett második.


-Melyik lovától várt volna többet?

Varga Sándor: A remek származású Antónia Schwimet említem meg, de őt is csak amiatt, mert sérült lóként kaptuk meg, így nagyobb türelmet igényel, de véleményem szerint nagy jövő vár rá.

Reischl Gábor: Mindegyik lovam azt hozta, amit vártam a tőle.


– A Derby évjáratban hány lova van? Kitől mit vár?

Varga Sándor: Beyond The Limits eddig kifogástalanul teljesít, egy futás egy győzelem a mérlege, nagy stílusban veszítette el nyeretlenségét. Reméljük, hogy eredményesen szerepel majd a továbbiakban is, hiszen kiemelkedő a származása és igazi versenyló mentalitása van.

Reischl Gábor: Jelenleg nincs az idomításomban négyéves ügető.

Beyond The Limits első startjára elveszítette nyeretlenségét


-Melyik volt a legemlékezetesebb verseny számára a 2020-as szezonban és miért?

Varga Sándor: A legemlékezetesebb verseny az utolsó versenynapon a Pintér Tamás „Oroszlán” Emlékverseny Hendikep volt, Up All Nighttal, de Beyond The Limits első versenyére is szívesen emlékszem vissza.

Reischl Gábor: A Baka Hendikep, nagyon alapos felkészülés előzte meg a futamot részünkről. 2019-ben Olmo Jet megnyerte, tavaly 5/4-ed hosszal második lett.


-Sikerült-e teljesíteni az év elején kitűzött célokat?

Varga Sándor: Sikerült, sikeres évet tudhatunk magunk mögött.

Reischl Gábor: Nem szoktam nagy célokat kitűzni, igyekszem a legtöbbet kihozni az adott helyzetből. Sok munkát fektettem a lovakba, ezt vissza is adták nekünk az eredményeikkel. Nem titkolt vágyam volt, hogy ismét első helyen végezzünk a Baka Hendikepben, de így sem lehetek elégedetlen.


-Kik erősítik az istállóját? Hajtók, abrakmester, amatőrök stb.

Varga Sándor: Az istállónkat a kis létszám jellemzi, a tanyán Budai Attilával dolgozom együtt, illetve Reischl Gáborral az ő területén. A munkámat Vidák János is segíti.

Reischl Gábor: Varga Sándorral dolgozom együtt, jó lovakat csak jó hajtó tudja győzelemre vinni. A tanyán én vagyok a tréner, hajtó az abrakmester, szállító, gyakorlatilag minden egy személyben. Egy lovász kolléga segíti a munkánkat.

Philadelphia és Very Nice Photo küzdelme az Urido Hendikepben


-Hány ló áll jelenleg az idomításában? Várhatóak-e újabb érkezők?

Varga Sándor: Jelenleg 17 ló áll az idomításunkban, tárt karokkal várjuk az új tulajdonosokat!

Reischl Gábor: Nyolc ló áll jelenleg az idomításomban, nem várható újabb érkező, de lehet, hogy élni fogunk egy cserével, ez még képlékeny.


-Kik fejezték be a pályafutásukat? Nekik mi lesz a sorsuk?

Varga Sándor: Minden idomításunkban álló ügető folytatja tovább a versenyzést.

Reischl Gábor: Az idősebb lovaim, Olmo Jet és Philadelphia is jó formában vannak, így még egyelőre nincs tervben egyikük nyugdíjazása sem.


-Milyen tervekkel vág neki a 2021-es szezonnak?

Varga Sándor: Ennek a szezonnak is úgy vágok neki, ahogy az összes többi évnek, bízunk benne, hogy eredményesek leszünk, megyünk előre!

Reischl Gábor: Bízom benne, hogy az idomításomban álló ügetők továbbra is hozni fogják azt a szintet, amit eddig mutattak. Szeretném ismét megnyerni a Baka Hendikepet. Grand Illusion és Vulcano Boy is az istálló reménysége, bízom benne, hogy jó eredményeket fognak elérni. Tenyésztéssel már nem foglalkozom, ennek ellenére az Aquadrom istálló az ötödik helyen zárt a tenyésztési listán. A mének közül Racino a negyedik, maximálisan megbecsültem őt, véleményem szerint ennek is köszönhető ez az eredmény.

Olmo Jet győzelme a Baka Hendikepben 2019-ben

Fotó: Maróti Edit

 

 

SHARE THIS