/ by /   A nap híre, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

A Kincsem Park kitüntetettjei

Szotyori Nagy Tamás és Pécsi István

A hazai lóversenyfutamok rendezője és szervezője minden év elején a Lóverseny Gála keretében díjazza az elmúlt versenyszezon legjobbjait, a 194 esztendős hazai lósportban dolgozó szakembereket és mindazokat, akik munkájukkal segítik gróf Széchenyi István örökségének ápolását.
A Kincsem Park a legmagasabb elismerést, az Életműdíjat, dr. Dénes Jenő állatorvosnak, Maczkó János nyugalmazott trénernek és a XX. század legjobb magyar lovának, Imperiál lóápolójának és Szotyori Nagy Tamásnak, a Töki MGTSZ Vadaskerti ménes vezetőjének adományozta.
A pandémiás helyzetben Lóverseny Gála nélkül, a járványügyi szabályok betartása mellett, Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója dolgozószobájában gratulált Szotyori Nagy Tamásnak az Életműdíj átadásakor és kiemelte, hogy a zsinórban megnyert négy Magyar Derby (1987. Torockó, 1988. Jagelló, 1989. Tabán, 1990. Pendragon) és az 1988-as Kincsem Díjban elért hármas siker (Lél, Archibald, Jagello) mindmáig elérhetetlen bravúr minden futtató és tenyésztő számára.  Az ünnepi köszöntő kitért a ló és lóversenysport szeretetének sikeres továbbadására, hiszen a díjazott mindkét fia, Kristóf és Ádám komoly szerepet tölt be sportvezetőként, versenyzőként és versenylófuttatóként a hazai lovaséletben.
A nap másik díjazottja Eper Márton és a Hír Televízió Sportosztálya volt. A fiatal újságíró több szállal is kötődik a Kincsem Parkhoz és a versenylovakhoz. Korábban részt vett a nemzetközi lóversenyfutamok közvetítésében és 2019-ben negyedik helyen ért célba a Színészek – Sportolók – Újságírók Versenyében. Tudósításaival és hiteles, szakszerű riportjaival hozzájárult a magyar lósport népszerűsítéséhez.
Gratulálunk!
További díjazottjainkról és a díjátadásokról folyamatosan beszámolunk.

Krebs András, Eper Márton, Pécsi István

Szotyori Nagy Ádám, Krebs András, Szotyori Nagy Tamás, Pécsi István és Szotyori Nagy Kristóf

SHARE THIS