/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Tőzsér Tamás

Tico Fless Mayki (Kengyelfutó Perfekt x hanging Sky)

2020-as versenyei:
Gable Dodge S1 (280m) – V. hely, ideje 17.89
Rainbow High Díj S2 (280m) – I. hely, ideje 17.27
European Tour A1 (480m) – V. hely, ideje 30.64
Őszi Kölyök Derby (280m) – III. hely, ideje 17.19

2020-as edzései:
4db hivatalos időmérő edzés.
Legjobb ideje 280m-en: 17.49
Legjobb ideje 480m-en: 30.18

Ha jól tudom Romániából jársz át versenyezni, milyen messziről jössz?
Igen, Romániában, Nagykároly mellett lakom. Körülbelül 300-330km távolságra tőlem a Kincsem Park.

Mióta agarazol?
Nem volt még pálya agaram ezelőtt. Maykit Petz László barátomtól kaptam ajándékba, volt egy pici sérülése a kutyának. Közben megismerkedtem Bernáth Krisztina trénerrel és az ő tapasztalatai alapján szerencsére szinte teljesen helyre tudtam hozni.

Mennyire vagy elégedett a tavalyi eredményeitekkel? 
Száz százalékosan elégedett vagyok. Ahhoz képest, hogy első évem a sportban, sikerült első helyet is szereznünk, aminek nagyon örültem. Ezúton is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét, aki támogatott!

Mayki jobb szélen piros 1-es takaróban

Négy versenyen indultatok, a távolság miatt vagy más oka volt, hogy nem jöttetek gyakrabban? 
Nem a távolság, hanem a vírushelyzet miatt nem tudtunk jönni. Komplett határzár volt, nem lehetett átjönni Magyarországra, ami nagyon rosszul érintett minket.

Mayki 2 éves volt novemberben, gondolom tervezel jönni vele jövőre is? Másik kutya van-e kilátásban?
Igen, Maykival mindenképpen szeretnék idén is versenyezni, illetve van egy fiatal, most 9 hónapos kölyköm is. Ő Bernáth Krisztitől van, Christina Bernath’s Dark, egy nagyon szép kis kan, jó vérvonalú, remélem jól is fog majd szerepelni.

Új agarasként van-e, aki segít Neked a felkészítésben? 
Nagyon sok agarassal ismerkedtem meg a Kincsem Parkban, sok jó tanácsot kaptam a tapasztaltabbaktól, hogy mikor, mit és hogyan. Mennyi edzés, mennyi sprint, milyen etetés és hasonlók. Ugye nem minden pálya agár egyforma, mindegyik más tréninget igényel.

Mayki jobbról a második, kék 2-es takaróban

Hogy érezted magad a Kincsem Parkban? 
Nagyon-nagyon jól éreztem magam. Szerintem itt mindenki remekül érzi magát, akár versenyzik, akár csak nézőként látogat ki. A szervezés, az edzés, a vezetőség, minden tökéletes volt, mindenki remek munkát végzett.

Úgy tudom, Romániában szoktak egyenes pályás agárversenyeket rendezni, esetleg ott is indultál Maykival? 
Nem, mert nagyon messze van tőlem a helyszín, Romániában pedig kevés az autópálya és nagyon sok lenne időben az út. A Kincsem Parkba viszont körülbelül 3 óra alatt felérek, végig autópályán.

Hogy látod, mennyire mozgatja meg a lehetőség a romániai agaras világot? Ha véget érnek a korlátozások fognak szerinte többen is jönni, mint eddig?
Mindenféleképpen. Sok román agaras van, akik a vírus miatt nem tudott a tavalyi szezonban jönni, rájuk biztosan számíthatunk, ha végre vége lesz a korlátozásoknak és lehet szabadon mozogni. Szerintem nagyon sokan fognak onnan átjárni versenyezni.

Fotók Simkó Szilárd

SHARE THIS