/ by /   Friss hírek / 0 comments

Nicholls ismét tarolt

Írta: Varga Luca

Ugyan a telivérek itthon a téli pihenőjüket vagy alapozó munkájukat végzik, a lóversenyzés hazájában javában dübörög az ugrószezon. A Cheltenham Fesztivál és Aintree-ben a Grand National Meeting még hátra van, az idomár championátusban nehéz lesz utolérni a tizenegyszeres champion Paul Nichollst, aki jelen pillanatban több mint fél millió fonttal vezet.
A kiváló trénernek január 9-én nem kisebb bravúr sikerült. 18 futó lovából 7 telivért nyerőként vezetett vissza a győztesek körébe három különböző pályán, mellyel majdnem megközelítette a megdönthetetlennek hitt 2019-es rekordját. (8 győzelem egy nap) A fogadásokat fanatikusan kedvelő angoloknál természetesen erre is lehetett fogadni (hogy hány győzelmet ér el), és a bátor játékosok számára a hét győzelem eltalálása 10.419-szeres!! nyereményt hozott.
A győztesek között akad olyan ló, amely „csupán” egy nyeretlen versenyt nyert gáton, azonban a nap legnagyobb sikere, a 2 rangos Gd2-es besorolású első hely volt. Az egyiket McFabulous aratta az istállózsoké Harry Cobdennel 2m5f (~4200 m) gáton. Nicholls azt nyilatkozta a versenye után róla, hogy egy fiatal és ígéretes lóról van szó, akinek a magasabb akadályok és a hosszabb táv még inkább kedvezhet.

https://www.youtube.com/watch?v=ATK0XxG5NRs&fbclid=IwAR3PBEFT_zY-Zg2cpqr5QXJuyrFEIv97LCLUCC0Ic3uSaFa8K2cVQ5Fx9-Y

A nap másik kiemelt győzelme majdnem tragédiába torkollott, amikor Master Tommytucker az utolsó ugráson majdnem felbukott. Csodával határos módon a ló talpon, Harry Cobden pedig nyeregben maradt a 2m4,5f-os (~4100 m) akadályversenyben. A ló eredményei figyelemre méltóak 11 futásból 6 győzelem, 1 második hely, 1 helyezetlen és 3 versenye bukással végződött. Master Tommytuckerrel nagy tervei vannak a tulajdonosnak és a trénerének, hiszen ahogyan az eredményei is mutatják egy jó ló, amennyiben az ugrások után talpon tud maradni.

 

https://www.youtube.com/watch?v=izmRzmOSKF4&fbclid=IwAR0Wd2h9cPUDxeD1R7hLdk8tlsPaReNyOKntVUDzmYcDynuf7ipSHKYK0H0 (1:39:00)

A sikeres idomár a versenynap után örömmel ezt nyilatkozat: „ 2021-ben ugyan még nem volt nyerőnk, és nézd, a nap végére hét is lett! „

Forrás: https://www.racingpost.com/news/race-reports/paul-nicholls-juggernaut-rolls-on-as-he-lands-quickfire-saturday-four-timer/467409?fbclid=IwAR0u8kuVONnDFp4ZmbznvfPFl1g_fusW_KBCZtuqaTkQQP4c018QJFroeNk

Képek: Alan Crowhurst

SHARE THIS