/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Csordás Emil 900. idomári sikere

Szép kerek jubileumhoz ért Csordás Emil idomárhajtó pályafutása. Az 53 esztendős szakember az idei nyitó versenynapon pályafutása 900. idomári sikerét érte el Adamo Fling kocsijában a Megnyitó Versenyben. A 901. sikerre sem kellett sokat várnia, hiszen a második napon Bandita győzött Vezér Emesével. Ennek a szép számnak az értékét tovább növeli, hogy ebből nyolc sikert külföldön aratott lovaival.
A hazai mezőny egyik legeredményesebb ügető trénere a lóversenypályafutását a galopp pályán kezdte a nyolcvanas évek közepén, majd 1988-ban ment át a kerepesi úti Ügetőpályára. A szakma egyik legnagyobb mesterétől, Büki Gábortól tanulta meg az alapokat. Rátermettségére és szorgalmára gyorsan felfigyelt mestere, így hamar komoly feladatokat és sok esetben szabad kezet kapott. Első versenyét 1990-ben nyerte Oázissal, majd két évvel később, 1992-ben segédhajtó champion címet szerzett. Hatvanadik győzelme után, a szakmai ranglétrát végig járva, 1995-ben lett idomár és átvette Büki rádiházi lovait.
Vezér Emesével és Lévai Koppánnyal egy csapatot alkotva sok szép sikert ért el e negyedszázév alatt. Sok remek lova volt, több emlékezetes, olykor bravúros hajtást mutatott be. Számos győzelme mellett kiemelkednek Rendfőnökkel elért hazai és nemzetközi sikerei, a felejthetetlen Butterfly kocsijában elért pályarekordok, a 2003-as Magyar Ügetőderby győzelem Grál-lovaggal, valamint a roppant nehéz hajtású Effendivel aratott sikerek.
Igazi nagydíjspecialista, a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny és több más kiemelt verseny sokszoros nyerője. 38 kiemelt versenyben haladt át elsőként a célon, mellyel 8. az örök ranglistán, az aktív idomárhajtók tekintetében pedig a harmadik, Fazekas Imre és Veljko Mazsity mögött.  Hajtóként már 534 győzelemnél tart, mellyel 42. az örök ranglistán.
Istállóját látva és elhivatottságát ismerve biztosak lehetünk benne, hogy nem kell sokáig várni az ezredik sikerre.

Fotó: Seipert Judit, 2003. Kerepesi úti Ügetőpálya

SHARE THIS