/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Jöttek és mentek lovak az Arquana árverésen

Ha árverési eredményekről írunk, akkor lassan már megszokott lesz, hogy a hazai futtatók nem csak vesznek, de el is adnak lovakat. Ezt a tételt erősíti a Scuderia Molett istálló is. Bokori Tamás idomár három telivérrel érkezett az Arquana February Mixed Sale árverésre, amelyet február 15-16 között tartottak, No Days Off, Biting és Mayella is új gazdára talált. A 2019 őszén 1.000 guineas áron vásárolt négyéves Mayella Kevin Sansen tulajdonába került, 1.000 euro volt a leütési ára. Jó üzletet csináltak a Lope The Vega apaságú Bitinggel, a foalként 35.000 guineasba kerülő lovat tavaly 3.000 guineasért vette meg az istálló, most 7.000 euroért cserélt gazdát Guy Petit révén. A legnagyobb értékben a Magyar St. Legerben is futó és ott hetedik helyen végző No Days Off kelt el, talán nem véletlenül. A remek származású lóért yearlingként még 105.000 eurót fizetett Jozef Patrick O’Brien, azonban a várt eredmények híján két évvel később eladólistára került és potom 1.500 euróért tudta Bokori Tamás megvásárolni. A Kincsem Parkban töltött szezon után az értéke emelkedett és 10.000 euroért, azaz kb. 3.600.000 Ft-ért vette meg Zied Romdhane.

Bislove (Lot 166)

A sikeres eladások után jöhettek a vételek, a 2020-ban született Team Flight apaságú Bislove (Lot 166) az istálló színeiben folytatja tovább pályafutását. Apja egyszer lépett pályára, azonban apai nagyapja a klasszis, Epsom Derby nyerő Camelot. Anyja Bliska, pályafutása során egyszer győzött, a felmenők között találunk Group 1, Group 2, Group 3 és Listed verseny nyerőket, illetve helyezetteket. A kanca vételi ára 2.000 euro volt.

Az árverésen Stanislav Georgiev és istállója is képviseltette magát. Rikoleta 7.500 euroért cserélt gazdát, Morita Menantie árverésen kívül talált új tulajdonosra, míg Kiss Me még várja vevőjét.

Flower Of Paradise (Lot 100)

A Jeles család csapatát erősíti a kétéves Flower Of Paradise (Lot 100), vételi ára 1.000 euro volt. A yearling apja The Grey Gatsby, többszörös Group 1 nyerő, győzelmei közül kiemelkedik a Fancia Derby, a Prix du Jockey Club siker. A 2021-es szezonban 7.000 euro értékben fedez. Anyja Al Khateya, anyai nagyanyja Grenadia egy alkalommal győzött háromévesen, hatszor volt helyezve. Listed és Group 3 besorolású versenyekben is remekelt.


Dancing Storm (Lot 110)

A Suták család a 110-es Lot számú Dancing Stormot vásárolta meg, a vételi ára 1.000 euro volt. A kétéves kanca apja Stormy River, többszörös Group 3 nyerő, de Group 1 sikere is volt Chantillyban. Anyja Danse Du Soir négy alkalommal galoppozott át elsőként a célvonalon, többségében Listed versenyekben volt eredményes, mérföldes távon. Nem egészen nyolc hónap elteltével a Nomád istálló kétéves kancája élete első versenyét óriási fölénnyel nyerte meg. Dancing Storm három és fél hosszas győzelmet szerzett, nyergében Suták Csengével.

Lot 134

Az istállóhoz került Recorder és Akemi fia, N. (Lot 134), 500 euroért. Recorder kétszer győzött, Group 3 besorolású versenyben is letette névjegyét. Apja a méltán híres Galileo. Akemi háromszor galoppozott át elsőként a célvonalon, Listed versenyekben volt főként eredményes.


La Fiancee (Lot 260)

La Fiancee (Lot 260) is hazai pályán folytatja tovább, apja Olympic Glory kiemelkedő eredményekkel zárta karrierjét, nyolc alkalommal végzett az első helyen, többszörös Gr 1 nyerő. Eddigi ivadékai közül Watch Me Gr 1 nyerő, illetve Etonian is Group besorolású versenyben futott eredményesen. Jelenleg 5.000 euroért fedez. La Fiancee anyja Lettre Australe, a felmenői között Gr 1, Gr 2, Gr 3 és Listed nyerőket is találunk. A 2020-as születésű csikó ára 1.500 euro volt.

Lot 122

Csupor Ferenc a 122-es Lot számú Fulbright apaságú kétéves mellett tette le a voksát. A kanca anyja Taffetta két alkalommal győzött. A családfát tekintve Listed, Group 2 és Group 1 nyerőket is találunk. Fulbright kilencszer ünnepelhetett, ide tartozik a Dubai Challenge és a Stud Estrela Energia Zabeel Mile. Jelenleg 4.000 euroért fedez.

Miss Calloway (Lot 3)

Tormási Gyula idomár tréningjébe került a hároméves Miss Calloway (Lot 3), még nem lépett pályára. Apja Captain Marvelous, akinek neve ismerős lehet, a hazai pályán eredményesen versenyző Letty csikójának, Letty’s Marvelnek az apja, jelenleg 2.500 euroért fedez. Anyja Alecto, a családban Listed, Gr 1, Gr 2, Gr 3 nyerőket és helyezetteket is találunk.

Lot 104

Soltész András is növelte az istálló létszámát N. (Lot 104) 2.000 euro értékben. A kétéves kanca anyja Bien Nommee pályafutása alatt négyszer volt helyezve három, illetve kétévesen. Apja Dariyan 8.000 euroért fedez, legjobb formáját Deauvilleban futotta egy Group 2-es besorolású versenyben, ekkor második helyezést szerzett, ezután ismételni tudta a formáját Saint-Cloudban a Group 1-es besorolású Prix Ganayban és felért a dobogó legfelső fokára.

Nagy Csaba Mala Strana csikóját vásárolta meg N. (Lot 274), apja Mr. Owen. Mr. Owen öt alkalommal győzött, Listed, Group 3 és Group 2 sikerei is voltak, legjobb formáját a Prix Luthierben és a Betway Winter Derby Stakesben érte el, előbbiben győzött az utóbbiban a második helyet szerezte meg, 2021-ben 3.000 euroért fedez. Mala Strana nem lépett pályára, azonban első csikója Mattina Forza egyszer győzni tudott és kilenc alkalommal volt helyezve.

SHARE THIS