/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Az első nagydíj siker – Kolozsi Sándor

Kolozsi Sándor pályafutása első nagydíj győzelmét aratta Simon Gréta lovával, Unno del Duomoval a Sennyey Géza Emlékversenyben.

Hogyan értékeled a versenyt? Mi volt a taktikátok?

Mivel előzőleg már sikerült Unno del Duomot megismernem, tudtam, hogy mekkora végspeedje van, így abszolút a győzelem lebegett a szemem előtt végig. Ő egy rendkívül intelligens, fantasztikus képességekkel megáldott versenyló. Maga a futam taktikusabbra sikerült, mint azt előzőleg gondoltuk volna, de számunkra még így is jól alakult. A startot követően a mezőny végén helyezkedtem, nyugodt voltam, hiszen tudtam, hogy a végén nagyot tud hajrázni, az utolsó 600 méteren ahogy utat kaptunk el is indítottam és könnyedén az élre sétáltunk.

Minek köszönhető, hogy te ültél a sulkyjában?

Decemberben a tulajdonosa és az idomárja is bizalmat szavazott nekem a Dr. Papp Tibor Emlékversenyben, utána jött szóba, hogy a Sennyey Géza Emlékversenyben is én lehetnék a társa. Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni a Simon’s istálló csapatának!

Melyik istálló csapatát erősíted?

Évek óta Gyolai Zoltán istállójában dolgozom, itt szereztem karrierem legtöbb győzelmét, köztük a segédhajtó champion címet is.

Elmondható, hogy remekül kezdted a szezont. Milyen további terveid vannak 2021-re?
Szeretnék idén minél több versenyt nyerni, illetve nagyversenyekben is eredményesen szerepelni, a 60 győzelemig eljutni és feljebb lépni a ranglétrán.

Fotó: Péter Réka

SHARE THIS