/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Születnek a reménységek

Hazánk legnagyobb múlttal rendelkező tenyészhelyén, a Mezőhegyesi Ménesbirtokon 2020-ban három ügető csikó született. Emma M egyéves kanca, apja PJ Punjab, anyja Measure Made. Chipitita egy kancának, Etika M-nek adott életet 2020-ban, apja Cigar Dan. Apai ágról féltestvére Esély M, az egyetlen mén a kancák között, anyja Malhana Serey. Kíváncsian várjuk a felnövő csikókat annak fényében, hogy a ménesben született és felnevelt Atomanti M 2020-ban megnyerte a Magyar Ügetőderbyt.

Röptűz és Zelnike csikója

A Telivér Farm, hazánk legnagyobb magánkézen lévő telivér ménese évről évre nagy létszámmal képviselteti magát a Kincsem Parkban, esetükben a tenyésztés és a futtatás szorosan összefonódik. Elég csak megemlíteni a versenypályán klasszis teljesítményt nyújtó National Flirt, Mezzanine vagy Estemona nevét. 2021-ben eddig hat csikó látta meg a napvilágot, négy kanca és két mén. Akaba és Császárné párosításából egy szép kanca született. A kancának két apai testvére van, Naruto és Nagyvilági az anya. A korábbi ESDE-s klasszis Akaba háromszoros Millenniumi Díj győztes, emellett Magyar St. Leger győzelem, Nemzeti Díj, Kisbér Díj, Lovaregyleti Díj, Mafe-Tattersalls Díj siker fűződik a nevéhez.

Akaba és Naruto csikója

Eddig három Röptűz apaságú csikó is született, Mirtuszfügétől, Nádbugától és Zelnikétől. Röptűz a versenypályán a Köztársasági Díjban és a Batthyány-Hunyady Díjban volt eredményes, emellett Ebreichsdorfban két alkalommal győzött, többek között a nagy múltú Trial-Stakesben, míg a 2200 méteres Ausztriai Derbyben a negyedik helyet szerezte meg Kerekes Károllyal a nyergében.

Röptűz és Nádbuga csikója

A továbbiakban még 16 csikó érkezését várja a ménes.

Forrás: Mezőhegyesi Ménesbirtok
Telivér Farm

SHARE THIS