/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ribárszki nap, négyes siker

First Thought a Megnyitó Verseny nyerője

Izgalmas futamokkal indult a 2021-es galopp szezon, Ribárszki Sándor idomítottjai közül négyen is a győztesek körében zárták a napot. A mester Szigliget (Gönczi Rebeka), Voyager (ifj. Kozma István), Admirable Louvre (ifj. Kozma István) és Next Page (Kriskó Norbert) révén ünnepelhetett.

A hagyományos 1600 méteres Megnyitó Versenyben remek startot követően Wasmy (Benedek Zoltán) állt az élre, ő is hozta a lovakat a befutóra, azonban 150 méterrel a cél előtt First Thought (Gönczi Rebeka) támadta,  majd biztosan nyerte a versenyt a tehetséges lovas hölggyel. Őket végül egy hosszal a sokáig vezető Wasmy (Benedek Zoltán) majd a szürke War Master (Stanislav Georgiev) követte.
Nyeretlenségét először Szigliget (Gönczi Rebeka), majd Admirable Louvre (ifj. Kozma István), végül Next Page (Kriskó Norbert) veszítette el. Az ötödosztályú Szezonnyitó Hendikepben Voyager (ifj. Kozma István) ért először célba. A nap negyedik futamában Trip Jone Decerisy (Suták Csenge) ért fel a dobogó legfelső fokára.

Melmet és Nagy Tamás a célban

Az 1200 méteres Pestmegyei Hendikepben négy lovat láthattunk a startnál. Az indítást követően Melmet és Nagy Tamás párosa diktálta a tempót, Amerika Kapitány (Suták Csenge) tartotta velük a lépést. A befutóra érve azonban a hároméves magabiztosan szerezte meg az első helyet La Lianga (Kriskó Norbert) és Sally Rose (Gönczi Rebeka) előtt.
A nap utolsó versenyében Meglepetés és Nagy Tamás párosa aratott start-cél győzelmet.

Folytatás jövő vasárnap!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS