/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Újabb reménység az ügetőn

Szöveg: Lukácsi Antónia

2021.03.14-én vasárnap reggel megszületett a remek származású finn kanca, Sonic Fly (Jaded – Quiche Lorraine) és Merengő (Belami – Derengő – Endless Sands) második mén csikója. A csikó Ladánybenén, Bagó Lajos és Bagó Éva kezei között látta meg a napvilágot.

Származása:
Apját, a Magyar Ügetőderby győztes Merengőt is ők tenyésztették és egész versenykarrierje alatt ők voltak a tulajdonosai. Az idén 15 éves pej mén életnyereménye közel 13,5 millió forint, régiós szinten kiemelkedő rekordokkal rendelkezik. A mén középtávú 13,6-os kilometerátlagát háromévesen a franciaországi Vincennes-ben futotta idomárhajtójával, Várhidi Róberttel. Számos nagydíjat nyert és többször volt helyezett, a legkiemelkedőbb a 2009-es 95. Magyar Ügetőderbyben aratott győzelme.
Tenyésztésben 2015 óta szerepel, ivadékai közül a legjobbak:
Ajándék (Merengő – Jade) 5 éves pej kanca, 17.8
Casino Royal (Merengő – Naomi) 3 éves pej herélt, 22.9

A csikó anyja, Sonic Fly (Jaded – Quiche Lorraine-Viking Kronos) hétéves finn tenyésztésű pej kanca. Hazánkban négyévesen kezdett versenyezni, rekordja 20,2. Rövid versenykarrierje után tenyésztésbe állította a Bagó család. Első ivadéka 2020-ban született „Ez igen” nevet kapta..

SHARE THIS