/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Báthory kilencévesen is az élen

Húsvétvasárnap nyolc futamban mérhették össze a tudásukat a telivérek, a versenynap hangulatát 200.000 Ft jackpot emelte.

A nap első versenyében Cenzor és Suták Csenge párosa végzett az élen. Nyeretlenségét Mr Penny (Nagy Tamás) és Friendly Fenomen (Mocsinka Vivien) veszítette el. Az 1400 méteres Dőry József Emlékversenyben nagy küzdelem után Voyager (Gönczi Rebeka) duplázott. A nap negyedik futamában a favorit Sámántánc  (ifj. Kozma István) realizálta esélyét, mögötte Xman (Paizs Gábor) ért célba. Az 1200 méteres Horváth Károly Emlékverseny Hendikepben Tamás Csaba Septon nyergében megszerezte pályafutása első győzelmét.
A napi főverseny az 1.400.000 Ft összdíjazású Sütvényi Díj volt négy indulóval, a szaklap véleménye alapján a négyéves Vain Hope (Stanislav Georgiev) és a már kilencéves Báthory (ifj. Kozma István) küzdelmére volt kilátás. A startot követően Báthory vette magához a vezetést és diktálta a tempót, majd  Vain Hope támadta a befutóban, azonban a klasszis herélt újítani tudott és 1:12,6-os lefutási idővel megszerezte az első helyet. Őt Stanislav Georgiev idomítottja követte, a harmadik helyen Turn Me On (Nagy Tamás) ért célba. A szezon első amatőrversenyében Teddy Bear és Májer Cintia párosa győzött.

Folytatás jövő vasárnap zárt kapukkal!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS