/ by /   Friss hírek / 0 comments

Indul a szlovák szezon

Április 11-én újult erővel és nyolc futammal indul a szlovák versenyszezon a régi-új igazgató,  Dr. Marián Šurda vezetésével. A Covid-19 elleni védekezés kiemelt szerepet fog kapni Pozsonyban is, a pályára a mi szabályainkhoz hasonló rendelkezések vonatkoznak, a maszkhasználat kiegészül a kizárólagos FFP2 típus viselésére. A lovasok nem használhatják sem a zuhanyzót, sem a szaunát, illetve a starthelyig folyamatosan viselniük kell a maszkot. A versenypályára engedéllyel belépő szereplőknek rendelkezniük kell negatív teszttel, vagy oltást igazoló bizonylattal. A helyszínen is van lehetőség a teszt elvégzésére, amiért minden esetben 25 eurot kell fizetni a szereplőknek, szemben az ingyenes magyarországi vizsgálattal, aminek költségét a Kincsem Park magára vállalja.
A nyitónap programján 83 telivér szerepel, ebből kettő magyar tréningből indul Stanislav Georgiev istállójából. A nap első futama 14:00 órakor kezdőik, az utolsó 17:30-kor kerül lefutásra. Mojito és Power Dose fogja a magyar színeket képviseli a 6.000 euro összdíjazású Cena Zerexben 1700 méteren. Az előbbi nyergében Jozef Parigál ül majd, az utóbbiéban Jaromír Safár.
Az első szlovák versenynap több szempontból is érdekességet jelent a lóverseny szerelmeseinek, hiszen a Kincsem Parkban is rendszeresen látunk szlovák és cseh tréningből érkező lovakat, így ez a nap is jó alkalomnak ígérkezik az erőviszonyok felmérésére.
Dr. Marián Šurda jelezte, a magyar és a szlovák versenyüzemek között több, mint másfél évtizede remekül működő központi versenydíj elszámolási rendszert kívánja az idei szezonban is folytatni, ami azt jelenti hogy a magyar és a szlovák futtatók nyereményei évente két alkalommal kerülnek elszámolásra.

Forrás: Magyar Lovaregylet

SHARE THIS