/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Újra a nyeregben – Süki Laura

Idén ismét több új versenylovas is debütált a Kincsem Park galopp pályáján. Süki Laura régi-új névnek számít közöttük, néhány évvel ezelőtt már lovagolt versenyben két szép győzelmet is szerzett.

Miért döntöttél úgy annyi év kihagyás után, hogy ismét belevágsz a versenylovaglásba?

A kötődésem mindig megmaradt a lovakhoz, bármerre is sodort az élet. A körülmények is úgy alakultak ebben a pandémiás időszakban, hogy újra több időt tudtam tölteni a lovakkal, a lovaglással. Úgy érzem, hogy igazán megtaláltam a helyem a jelenlegi istállómban és megkapom a maximális támogatást ahhoz, hogy újra versenyezhessek.

Melyik istálló csapatát erősíted?

Már négy éve Molnár Orsolya istállójának a tagja vagyok Alagon. Jó a légkör, igazi családias hangulattal.

Mióta vannak jelen az életedben a lovak? Hogyan kerültél kapcsolatba a galoppsporttal?

Tizenkét éves koromban ismerkedtem meg közelebbről a lovakkal, egyből az angol telivérekkel és a galoppsport világával. Egy általános iskolába jártam Lővei Katával, aki már régebb óta járt a tréningtelepre. Általa kerültem bele ebbe a fantasztikus közegbe.

Jessie társaként a Francis Cavaliero Emlékverseny Hendikepben

Miért döntöttél a versenylovaglás mellett?

Mindig vágyakozva néztem a versenyeket. Az adrenalin, a gyorsaság és a szabadságérzés nagyon vonzott, és alig vártam, hogy egyszer majd én is Kincsem Parkban szállhassak nyeregbe. Ez 2012-ben sikerült is, de később más irányt vett az életem, ahol a lovaglás háttérbe szorult.

Mi a célod ebben a sportban?

Élvezni a szabadságot, amit a lovaglás nyújt. Szeretném kihozni magamból és a lovakból a maximumot, illetve, ami szerintem minden amatőr álma, hogy champion legyek!

Fotó: ZL Photos, Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS