/ by /   Friss hírek / 0 comments

Hibátlan származás

 

 

A Káposztásmegyeri Díjat nyert és nálunk még veretlen Blazing Comet származását ha egyetlen egy szóval kell jellemezni, akkor ezt mondhatjuk róla: HIBÁTLAN. Vámos Dóra tulajdonos a tavalyi Arquana Summer Sale aukción 14.000 euorért vásárolta meg, az ügyletben a közelmúltban elhunyt Chris Richner is segítséget nyújtott a Feltefe istálló képviselőinek.
Apja minden idők legmagasabbra taksált ménje a veretlen Frankel. A középtáv ura idén 175.000 fontért fedez, nem véletlenül, csikói egyre meghatározóbban a világ nagy lóversenypályáin.
Anyja Moonlight’s Box világviszonylatban is kiemelkedő tenyészkanca, 11 eddigi futó ivadékából 9 nyert versenyt. Hemzseg a Black Type jelöléstől az anyai oldal, két fedezőmént is adott. Az ő fia Arc de Tripumphe nyerő Bago, a sokszoros Gr1-es győztes Maxios. Blazing Comet teljes testvére Zabriskie futott az Epsom Derbyben és előtte harmadik volt a Gr2-es Dante Stakesben. Öt csikójának van 100 feletti RP száma, további kettőnek 90 feletti.
A további elemzést és eredmény felsorolást nélkülözve nézzük meg a két nagyapát: Galileo és Nureyev, valamint a négy dédapát: Sadlers Wells, Danehill, Northern Dancer, Mr. Prospector. Ez tényleg hibátlan!

Szöveg: Krebs András

SHARE THIS