/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Statisztika 6 versenynap után

Beléptünk a májusba, így érdemes kicsit áttekinteni a statisztikákat, hogy ki hogyan áll. Jelenleg majd minden kategóriában nagyon szoros a versengés, a nagydíjak közeledtével ez vélhetően változni fog. Most nézzük, hogy kinek hogy sikerült a szezon első ötöde.

Idomárok
Kovács Sándor idomítottjai jelenleg kilenc győzelemnél járnak 40 startból (6,1 millió forint nyeremény), őt Ribárszki Sándor követi nyolc első helyezéssel, szintén 40 alkalommal álltak starthoz idomítottjai (4 millió forint nyeremény). A dobogó harmadik fokán Pap Gabriella áll 27 starttal, öt győzelemmel és 3,6 millió forint nyereménnyel.
Lovasok
ifj. Kozma István a listavezető 20 start hét győzelemmel, majd Suták Csenge következik, 29 start hat győzelem a mérlege. Nagy Tamásé a harmadik hely 26 starttal és hat győzelemmel. A rangsorban a tavalyi champion, Stanislav Georgiev a következő, majd a két kiváló hölgy lovas, Gönczi Rebeka és Mocsinka Vivien, mindannyian négy alkalommal értek fel a dobogó legfelső fokára. Az amatőrök tekintetében Májer Cintia és Takács E. Cseperke büszkélkedhet egy-egy sikerrel.
Istálló
A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok minden évben leteszi a névjegyét a Kincsem Parkban, jelenleg a Bábolna istálló vezet ebben a kategóriában 15 starttal és négy első helyezéssel, emellett 2,2 millió forint nyereménnyel a Gyolai Racing (1,3 millió forint) és az Álmodó istálló (1,3 millió forint) előtt.

A Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt nyerő Friendly Fenomen 1.057.750 forint nyereménnyel a ranglista élén áll, mögötte Frankel fia, Blazing Comet (1.000.000 Ft) és Trip Jone Decerisy (825.000 Ft) a két dobogós.
Apamén
A vizsgált időszakot Penny’s Picnic vezeti 10 starttal hat győzelemmel és 1,9 millió forint nyereménnyel.
Tenyésztő
A többszörös champion Bábolna Nemzeti Ménesbirtok már magabiztosan vezet 47 start hét győzelemmel és 4,2 millió forint megnyert versenydíjjal. A Bácsalmás Agráripari Zrt. két győzelmet tudhat magáénak és 1,9 millió forint nyereményt, a harmadik helyen jelenleg Michael G. Daly áll szintén két győzelemmel 1 millió forint nyereménnyel.

Fotó: Varga Tamás

SHARE THIS