/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Nemzeti Díj

A háromévesek megmérettetésében, az első klasszikus futamban, a Nemzeti Díjban 13 telivért láthatunk a startnál, az alábbiakban az idomári vélemények olvashatóak.

Arhimed (Maronka Gábor): Eddig egyszer futott idén, a negyedik helyet szerezte meg, hozzá kell tenni, hogy nem szereti a szintetikus felületet és a kemény pályát sem, így egy elasztikus pályán akár nyerhet is, nagyon bízom benne.

Cenzor (Suták János): Jól dolgozik, kisebb versenyekben ért oda. Bízunk a tisztes helytállásában.

Copadelmundo, Leader Bear, Sword of Lucky, Voyager (Ribárszki Sándor): Copadelmundo eléggé fogós ló, tud menni, reméljük, hogy be tudjuk osztani az erejét, jó futásában bízunk.
Leader Bear remek futással debütált, erős ellenfelei lesznek, bízunk jó szereplésben.
Sword of Luckyval nem ezt a versenyt terveztük, megnézzük 1600 méteres távon is, de érzésem szerint rövidebb távon lesz eredményes.
Voyager két futásból kettőt nyert gyengébb csapatban, ez a táv most 200 méterrel hosszabb lesz neki, bízunk benne, hogy eredményes lesz. A lovasaimon sok fog múlni.

Eggi’s Choice, Mojito, Power Dose, Tervel (Stanislav Georgiev): Eggi’s Choice eddig jól futott, már mutatta magát, a felkészülés is rendben zajlott. Jól dolgozik és jó lovasa is van Jaroslav Línek személyében. Kicsit tartok a gyeppályától, illetve a táv lehet, hogy kicsit rövid lesz neki. Az első öt hely valamelyikére várom.
Mojito nagyon jól futott Pozsonyban, erős verseny volt és tudott jönni a végén. A táv kissé rövid volt neki. Jól dolgozott, sokkal jobban fog tetszeni most neki a nagy pálya és a hosszú egyenes. Az első öt hely valamelyikében bízom.
Power Dose idei bemutatkozó versenye jól sikerült Pozsonyban, a gyeppálya miatt indítottuk kint. Maga a pálya kialakítása nem tetszett neki és a lovas sem találta a ló lovaglását. Jelenleg rendben van, most Alessandro Fiori ül rajta, őt is az első öt hely valamelyikére várom.
Tervel sokat jött előre, már mutatta magát az első versenyében is, a stílusa nagyon tetszett. A felkészülés rendben volt, a táv is ideális számára, az első három hely valamelyikére várom.

Friendly Fenomen, Rosa Sham, Seventy Smile (Kovács Sándor): Friendly Fenomen és Seventy Smile eddigi teljesítménye önmagáért beszél, jó formában vannak továbbra is, Seventy 1600 méteres távon és gyeppályán már bizonyított. Friendlynek még az 1600 méteres táv új lesz, én azt gondolom, hogy nem okoz majd számára problémát, a puha gyeppálya kedvezne neki. Mindkettőjüket pénzes helyre várom.
Rosa Sham az esélytelenek nyugalmával indul, a felhozóversenye nem sikerült túl jól, de nagyon sokat jött előre és a gyeppálya kedvez neki, a futam egyik meglepetés lova lehet.

Fotó: Keller Dániel

SHARE THIS