/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Szezonnyitó Nagydíj

Májuk 7-én pénteken sokak nagy örömére végre kezdetét vette a 2021-es agárverseny szezon. A versenynapon 5 futam került megrendezésre, 4 rövidtávon (280m-en), és 1 hosszútávon (480m-en).
A versenynapot a Gain Greyhound tápgyártó cég támogatta, köszönjük szépen a felajánlott csomagokat!

Az első futamban S1 kategóriában futottak az agarak az alábbi box kiosztásban:

  1. Kengyelfutó Orlen
  2. Runtastic Commander
  3. Runtastic Cowboy
  4. Tico Fless Mayki
  5. Dr Bones Nikita
  6. Stemgrove Shift

A versenyt a közel két éves kan, Komi, azaz Runtastic Commander nyerte 16.77-el, aki már az első kanyar előtt átvezette a vezetést és ezt a célig tartani is tudta. Tulajdonosa és trénere Duli Zsolt.

A második futamban, szintén S1-es kategóriában az alábbi agarak indultak:

  1. Kengyelfutó Ramszesz
  2. Stemgrove Chilli
  3. La Peregrina – Pearl
  4. Zsüli
  5. Kengyelfutó Evelyn

A start pillanatától hosszú métereken át fej-fej mellett futott Chilli, Pearl és Zsüli, azonban az első kanyarban Chilli átvette a vezetést és végül biztos győzelemmel meg is nyerte a futamot 17.13-as idővel. Nagy szó ez a győzelem, hiszen Chilli idén tölti be 6. életévét, amikor már nagyrészt veteránban szoktak futni az agarak, azonban Chilli most négy, 3-és 4 év közötti fiatalt hagyott maga mögött, tulajdonosa és trénere Honti- Majoros Ildikó, valamint az egész család legnagyobb örömére.

A nap harmadik futama szintén 280m-en, S0, azaz Open kategóriában került megrendezésre az alábbi agarakkal:

  1. Daddys Lil Monster – Lil Honey
  2. Christina Bernath’s Magic
  3. Dr Csont Menta
  4. Jet Mac
  5. Moonlight-hunter Godzilla

A startot Jet Mac fogta meg a legjobban, és bár végig komolyan támadta őt Lil Honey és Magic is, végül ő futott be győztesként 16.81-es idővel. Jet Mac a tavalyi szezonban mindössze egy versenyen indult, a Nyári Nagydíj sprint futamán, melyet szintén megnyert, után azonban már csak edzéseken vett részt. Reméljük idén gyakran látjuk még starthoz állni Mocher Tamás agarát, aki Ganyecz Mihány tréningezésében dolgozott tavaly is és idei szezonban is.

A negyedik futamban, szintén S0-s kategóriában 6 agár állt starthoz:

  1. Big Blood Amy
  2. Jaytee Milan
  3. Tico Fless Jessy
  4. Joes Cody
  5. Moonlight-hunter Lyreen’s Steed
  6. Springwell Champ

A start pillanatát a legjobban Joes Cody és Jessy fogták meg, azonban az 1-es kanyarban már Jaytee Milan vette át a vezetést, aki az túloldali egyenesig tartotta is előnyét, azonban a kanyarból kijőve Champ megelőzte őt, és győztesként futott be a nap legjobb idejével, 16.64-el. Champ a tavalyi év folyamán az egyik legtöbb versenyen indult agár volt, 12-szer állt starthoz és nagyon szép eredményeket ért el tulajdonosa, Petz László, és trénere, Bernáth Krisztina legnagyobb büszkeségére.

A Szezonnyitó Nagydíj utolsó futamán 480m-en A0/A1-es kategóriában az alábbi agarak mérték össze gyorsaságukat:

  1. Moonlight-hunter Lyreen’s Sight
  2. Sweeping Light Raven
  3. Big Blood Hella
  4. Runtastic Butterfly
  5. Holló
  6. Lemon Bale

A start pillanatától kezdve biztos fölénnyel vezetett Lemon Bale, akit folyamatosan támadott Butterfly és a végén Sight is, azonban egyikük sem tudta megelőzni, így a nap 480m-es futamát Lemon Bale nyerte 29.22-es idővel. Lemon Bale Írországból került Nemes Tibor és Baranyai Ádám tulajdonába a tavalyi évben, amikor ugyan csak két versenyen indult Baranyai Ádám tréningezésében, de azt mindkettőt meg is nyerte. Reméljük idén többször találkozunk majd vele is.

Összességében fantasztikus nyitónapot zárt az Agárstadion, izgalmas futamokat és remek agarakat láthattunk. A szezont a két hét múlva, azaz május 21-én megrendezésre kerülő Izsó Lajos emlékversennyel folytatjuk.

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

 

SHARE THIS