/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Turbina a Székkutasi Díj nyerője


Május harmadik hétvégéjén nyolc futammal folytatódott a galopp szezon a Kincsem Parkban védettségi igazolvánnyal rendelkező nézőink előtt, illetve online. Az eseményt 200.000 Ft jackpot tette teljessé a fogadók számára.

A nap első futamában Jumeirah Beach, a másodikban Bellissima Mia veszítette el nyeretlenségét, mindkét telivér nyergében a remek formában lovagoló Jozef Parigál ült. Az Eleki Hendikepben hármas küzdelem alakult ki Igazgató (Bihari Alexandra), Phillipines (Nagy Tamás) és Winter Tale (Goran Mesetovic) között Igazgató javára.
A napi főverseny az 1600 méteres Székkutasi Díj volt tíz indulóval. A 890.000 Ft összdíjazású futamban a távoszlopon belül már nem volt kérdés, ki ér fel a dobogó legfelső fokára, Molnár Orsolya idomítottja, Turbina (Goran Mesetovic) könnyen, öt hosszal nyert. Mögötte a szerb idomításból érkezett Binabik (Benedek Zoltán) végzett, őt Strong (Mocsinka Vivien) követte.
Az Árpádhalmi Hendikepben a favorit Brownie és Drexler Virginia szaladt át elsőként a célvonalon, fél órával később Molnár Orsolya idomár és Goran Mesetovic lovas duplázott Molenaer révén. Az 1000 méteres Karaszek Sándor Emlékverseny Hendikepben Nebáncsvirág idei első győzelmét szerezte, Jozef Parigál triplázott. A nap zárásaként Klaudia Livius (Gárdonyi Fruzsina am.) ünnepelhetett.

Folytatás jövő vasárnap!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS