/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Izsó Lajos Emlékverseny eredmények

Május 21-én pénteken került megrendezésre az idei szezon második agárversenye, az Izsó Lajos Emlékverseny, melyen már nem csak az agarasok, de a közönség is szép számban képviselte magát.

Az első futam S2 (sprint 280m) kategóriában indult az alábbi agarakkal:

  1. Zsüli
  2. Mayki
  3. Shift
  4. Orlen
  5. Flyaway

A startboxból a közönség számára még újonc Flyaway (tulajdonos és tréner Tóth Ferenc) robbant ki elsőnek, azonban az első kanyar előtt mintha elbizonytalanodott volna kicsit, amit a 4-es takaróban futó Orlen (tulajdonos/tréner Szajka Kálmán) ki is használt és magabiztos fölénnyel 17.37-es idővel megnyerte a versenyt.

A második futam  – S1/S2 – nevezett agarai:

  1. Arya
  2. Chilli
  3. Godzilla Girl
  4. Olimpia
  5. Ramszesz
  6. Nikita

Ebbe a futamban a közönség számára két új agár is nevezett, Arya (tulajdonos/tréner Szajka Kálmán), aki technikai problémák sajnos miatt mégsem indulhatott és Godzilla Girl (tulajdonos/tréner Baranyai Ádám), az egyik jól ismert nagy kedvenc, Godzilla alomtestvére, aki idén állt először starthoz. A futamot Ramszesz és Nikita kezdte a legjobban, azonban Ramszesz pár lépés után átvette a vezetést és ezt a futam végéig tartotta is, tulajdonosa és trénere Szajka Kálmán legnagyobb örömére, aki ezzel a győzelemmel a versenynapon másodszor állhatott a dobogóra. Ramszesz befutási ideje 16.76.

A harmadik sprint futam – S0-S1 – nevezett agarai:

  1. Komi
  2. Pearl
  3. Joes Cody
  4. Menta
  5. Magic
  6. Steed

Sajnos ebből a futamból idő közben 2 kutyát is lejelentettek sérülés miatt, így az 4-es és 5-ös agár nem indult. A starthoz álló 4 agárból Joes Cody a kilépés pillanatától erős fölénnyel vezette a mezőnyt és 16.50-es idővel meg is nyerte a versenyt. Cody a Szezonnyitó Nagydíjon utolsóként ért célba, így tulajdonosa és trénere Tarnai Linda öröme még hatványozottabb volt.

A negyedik futam – S0 – résztvevői:

  1. Amy
  2. Jet Max
  3. Jaytee Milan
  4. Champ
  5. Godzilla

Ebből a futamból azt hiszem senkit nem kell bemutatni a közönség számára, mind rutinos, jól ismert agarak. A boxból szinte tökéletesen fej-fej mellett jött ki Jaytee és Champ, akik még az első kanyarba is egyszerre érkeztek be, majd a 2-es kanyarból kijőve Champ átvette a vezetést és szezon pályarekord idejével, 16.44-el megnyerte a futamot. Büszke tulajdonosa Petz László és trénere Bernáth Krisztina a május 7-i verseny után ezúttal is dobogóra állhatott.

A nap utolsó futama 480m-en került megrendezésre A0-A1 kategóriában az alábbi agarak részvételével:

  1. Sight
  2. Hella
  3. Evelyn
  4. Dante
  5. Raven
  6. Lemon Bale

A startboxból Lemon Bale lépett ki elsőnek és a kezdeti előnyt tartotta is az első kanyarig, ahol Dante majdnem beérte őt, de leelőzni nem tudta. A két agár között egészen a célig komoly küzdelem folyt , Dante végig támadta Lemon Bale-t, majd az utolsó egyenesben egy nagy hajrában megpróbálta megelőzni, azonban a célba 8 század másodperccel hamarabb érkezett Lemon Bale, aki 28.83-as idővel megnyerte a futamot. Tulajdonosa Nemes Tibor és Baranyai Ádám, trénere Baranyai Ádám, akik Champ-hez hasonlóan a 7-i versenyen is és most is elvitték az első helynek járó dísztakarót.

Gratulálunk minden nyertes agárnak, tulajdonosaiknak és trénereiknek, nagyon izgalmas futamok voltak!

A versenyt követően a győztes trénerek között kisorsolásra került egy fantasztikus nagyméretű agár szobor, melyet Tenczel Gábor ajánlott föl és adott át a szerencsés nyertesnek, Tarnai Lindának.

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS