/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Villám Díj

Május utolsó vasárnapján kerül megrendezésre a szezon egyik legrövidebb futama, a 900 méteres Villám Díj. A trénerek tíz lovat adtak indulónak. Az alábbiakban az idomári vélemények olvashatók, a külföldi indulókról eddigi futásaik alapján olvashatnak véleményt.

Scandinavian Lady, Ocasio Cortez (Stanislav Georgiev): Mindketten jól dolgoztak, Ocasio Corteznek egy másik verseny volt kinézve, 1400 méteren indult volna szintetikus pályán, de végül ez nem valósult meg. Elképzelhető, hogy rövid lesz neki a 900 méter, azonban Angliában kétévesen már futott egyenes pályán.
Scandinavian Ladynek ideális a táv, kompakt, gyors ló, nyerni tudott Ebreichsdorfban, Pozsonyban a jobbkezes pálya nem tetszett neki. Őt várom előrébb, az első három hely valamelyikére, de Ocasio Cortezben is van klasszis, meglephet.

Marlon (Dr. Ecsedi Ferenc): Az első futásakor elveszítette patkóját, de így is jól ment, amennyiben zavartalan versenye lesz győzelmet várunk tőle.

La Lianga (Ribárszki Sándor): Nagyon jól dolgozik, jó formában van. A távot picit rövidnek tartom számára, illetve erős ellenfelei lesznek, de pénzes helyezésben bízom.

Seventy Smile (Kovács Sándor): Bízunk benne, hogy jól fog futni, kicsit visszavettük a távját. Jó futást várunk tőle.

Amerika Kapitány, Nebáncsvirág (Suták János): Mindketten jó formában vannak, Amerika Kapitánynak a kedvétől is függ a futása. Pénzes helyre várjuk mindkettejüket. Az ellenfelek jelenlegi képességeit túlnyomó részben nem ismerjük még.

Asta: Kétévesen kétszer futott a Kincsem Parkban, azóta szlovén tréningbe került, csak komolyabb javulással juthatna szerephez.

Atocha: Odahaza tavaly szeptemberben egy kisebb versenyt tudott nyerni, a futam meglepetését okozhatja.

Morita Menantie: Osztrák tréningből tér vissza, klasszisa révén, kihagyása ellenére győzhet.

Fotó: ZL Photos

 

SHARE THIS