/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Unno del Duomo, Zsenerőz és Csak a szél voltak a főszereplők

Ahogy szombaton, úgy a vasárnapi ügetőn is a favoritokról szóltak a nagydíjak, pazar küzdelmeket láthatott a közönség. A nemzetközi, igen erős Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában igazán sokszínű volt a befutó, szerencsére az első díjat Unno del Duomo (Goran Zolnaji) révén sikerült itthon tartani. Simon Gréta klasszisa 14,4-es időt ügetve verte vissza a szlovén Maugli és a címvédő, szerb Amy del Duomo erős támadását az utolsó métereken.

A kétfutásos Dr. Vecseklőy József Emlékverseny első felvonása minden igényt kielégített, négyen szinte egyszerre estek a célba, a nyerő a végig vezető Zsenerőz (Horváth György) lett, a sikerhez 14,8-at kellett repesztenie Vince Béla hatévesnének, aki mögött Zóna, Villám Ville és Zolta érkezett nagyon szorosan. Közel négy óra múlva is Zsenerőz volt a legerősebb, másodjára sem lassúzta el a futamot, ezúttal 15,4-ben, még magabiztosabban verte ellenfeleit, így nem kellett számolgatni, hogy kiderüljön, ki volt a legjobb a pontversenyben.

A 112. Nemzeti Díj startja csak második nekifutásra jött össze, ekkor Csak a szél (Fazekas Imre) kisebb hibát vétett és utána is nehezen kapott lábra, de féltávnál utolérte a többieket. A finis a két klasszisról, Csak a szélről és a remekül mozgó Borutkáról szólt, a gyönyörű küzdelemből Kaszás Gergő háromévese került ki győztesként 18,8-ban.

A napi főversenyt, a Butterfly Díjat nagy hajrával és topformával nyerte Zante Font (Goran Zolnaji), az elsőséghez itt is 14,8 kellett a favorit Alfa Boy, valamint Aerobic Bi ellenében. A két négyéves, Bonaparte Boss és Bazsiville ugyan nem fért fel a dobogóra, a futott formájukkal azonban alighanem biztosították a helyüket az idei Derby mezőnyében, méghozzá várhatóan jó helyről startolva. A Tokaj Díjban Bo Capar (Fazekas Imre) veszítette el nyeretlenségét, a Friderika Hendikepben pedig szintén favorit-siker született Amaru Shakur jóvoltából, a győztes Kolozsi Sándor ezzel pályafutása 60. elsőségét könyvelhette el! Folytatta menetelését Zidane (Veljko Mazsity), a hatéves herélt az Orlando Bloom Díjban szórta el a mezőnyt. Korrigálta gyenge versenyeit Velence R. (Juhász Balázs), a jó képességű kanca látványos befutó után takarta le a mezőnyt a Rózsakert Hendikepben. A program végére egy újabb favorit győzelem és egyéni rekord maradt, méghozzá Uptown Boy M (Miskolcsik Valentin) előadásában, az Effendi Hendikepben.

A következő versenynap a megszokottak szerint jövő szombaton, 14.00 órától!

SHARE THIS