/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Báthory megállíthatatlan

Július harmadik hétvégéjén folytatódott a galopp szezon a Kincsem Parkban, hét futamban mérték össze tudásukat a telivérek készülve a július első hétvégéjén megrendezésre kerülő Derby és Divat Fesztiválra.

A nap első futamát Maxson Hill nyerte Jozef Parigállal, fél órával később His Majesty és Cserei Szabolcs ért fel a dobogó legfelső fokára. A Keszthelyi István Emlékversenyben nem történt meglepetés, Ocasio Cortez (Stanislav Georgiev) könnyen, öt hosszal megelőzte Turn Me On-t (Nagy Tamás). Az 1600 méteres Gutai János Emlékversenyben Rudaina (ifj. Kozma István) galoppozott át elsőként a célvonalon. A fiatal tehetséges lovasok versenyében, a Németh Ferenc Emlékkupa második futamában Sáska és a tavalyi Nemzeti Vágta nyerő Ördög Alen nem talált legyőzőre. Nyeretlenségét Avoiding Water (Kolumbán Örs) veszítette el.
A napi főverseny a sprintereknek kedvezett, az 1200 méteres Janek Géza Emlékverseny Hendikepben a top favorit Báthory (ifj. Kozma István) start-cél győzelmet aratott ezzel harmadik győzelmét szerezte meg a szezonban a Harakály István által tenyésztett klasszis. Mögötte Marlon (Gönczi Rebeka) és Scandinavian Lady (Stanislav Georgiev) volt a befutási sorrend.

Folytatás jövő vasárnap!

SHARE THIS