/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Magyar Derby Negyeddöntők

Fantasztikus versenynapon vagyunk túl, pénteken elkezdődött a 2021-es Magyar Derby, melynek keretében 4 negyeddöntős futamban mérték össze gyorsaságukat 480m-en az agarak. A versenynapot három sprint futam melegítette be, melyet a szervező ‘Derby Day Sprint’ néven szintén továbbjutásos versenynek hirdetett meg.

Az első futam indulói:

  1. Zsüli
  2. Olimpia
  3. Tamo Johnny
  4. Boxer
  5. Magic
  6. Jet Mac

Magic az első pár méteren már átvette a biztos vezetést, melyet a futam végéig tartani is tudott, bár a 2-es kanyarban komolyan támadta őt Jet Mac és Boxer.
Befutási ideje: 16.83
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bernáth Krisztinának.

A második futam indulói:

  1. Orlen
  2. Mayki
  3. Lee
  4. Odile
  5. White Lady
  6. Steed

A startot követő pár méteren Mayki hamar átvette a vezetést, de szorosan támadta őt Lee – pályakezdő agár, aki most futott elszőr versenyben – és White Lady, majd a 2-es kanyarból kijőve az utolsó egyenesben szorosan egymást mögött futott be Mayki, White Lady és Orlen. Mayki befutási ideje: 17.37
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Tőzsér Lászlónak.

A harmadik sprint futam indulói:

  1. Booksy – nem indult
  2. Extra Daron
  3. Nikita
  4. Penge
  5. Bale
  6. Godzilla

A startot Nikita és Penge fogta meg a legjobban, majd Nikita átvette a vezetést, azonban a kanyarba érbe Godzilla kívülről magabiztosan leelőzte az egész mezőnyt és óriási fölénnyel megnyerte a futamot. Befutási ideje: 17.08
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Verebélyi Krisztinának.

A negyedik és egyben az első Derby negyeddöntő futam résztvevői:

  1. Lil Honey
  2. Raven
  3. Cashen
  4. Dante
  5. Ramszesz
  6. Hero

A közönség számára ismeretlen 2 agár Cashen, aki Romániából érkezett a versenyre Papa Adrian tréningezésében, illetve Hero, aki eddig Írországban versenyzett, de pár héttel ezelőtt magyar tulajdonba került.
A start pillanatát hasonlóan jól fogta meg az egész mezőny, melyből az első kanyarban Dante kezdett kiemelkedni Cashennel a nyomában. A harmadik kanyarban azonban kívülről hatalmasat jött Hero, aki át is vette Cashen helyét, így a befutási sorrend Dante, Hero és Cashen.
A nyertes idő: 29.24
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szilágyi Gyulának.

Az ötödik futam résztvevői:

  1. Sight
  2. Ashley
  3. Vienna
  4. Amy
  5. Lucky
  6. Lemon Bale

A startot legjobban Lemon Bale és Amy fogta meg, akik szinte végig vezették a mezőnyt Ashleyvel a sarkukban, azonban a 4-es kanyarból kijőve Lucky támadta erősen Ashleyt, így a befutási sorrend Lemond Bale, Amy és Lucky lett. Lucky szintén nem olyan régen került magyar tulajdonba, eddig Írországban versenyzett.
Nyertes idő: 29.25
Gratulálunk tulajdonosainak Nemes Tibornak és Baranyai Ádámnak. Tréner, Baranyai Ádám.

A hatodik futam résztvevői:

  1. Skye
  2. Alf
  3. Black Fantasy
  4. Excellent
  5. Focus
  6. Champ

Ebben futamban is volt egy újonc, Focus, aki életében most futott először versenyben a Kincsem Parkban. A start pillanatát Champ fogta meg a legjobban, de már az első egyenesben beérte őt Excellent, akivel fej-fej mellett futottak egészen a célegyenesig, szorosan a nyomukban Skye-al, majd végül Excellent megelőzte Champet és megnyerte az este utolsó előtti futamát.
Befutási ideje: 28.96
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Berki Lászlónak és Berki Evelinnek.

A hetedik, egyben utolsó futam résztvevői:

  1. Pavlov
  2. Holló
  3. Arya
  4. Evo
  5. Ninja
  6. Szöszi

A futam újonca Ninja, aki szintén most versenyzett nálunk először. Szöszi és Evo szinte egyszerre robbantak ki a boxból és vezették is a mezőnyt szorosan mögöttük Ninjaval az első kanyarig, ahol Evo magabiztos fölénnyel átvette a vezetést, mögötte a második helyért szoros küzdelemben Szöszivel és Ninjával. A befutási sorrend végül Evo, Ninja és Szöszi lett.
Nyertes idő: 29.24
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Ripszkyné Sárffy Juditnak és Ripszky Tamásnak.

SHARE THIS