/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Magyar Derby Negyeddöntők

Fantasztikus versenynapon vagyunk túl, pénteken elkezdődött a 2021-es Magyar Derby, melynek keretében 4 negyeddöntős futamban mérték össze gyorsaságukat 480m-en az agarak. A versenynapot három sprint futam melegítette be, melyet a szervező ‘Derby Day Sprint’ néven szintén továbbjutásos versenynek hirdetett meg.

Az első futam indulói:

 1. Zsüli
 2. Olimpia
 3. Tamo Johnny
 4. Boxer
 5. Magic
 6. Jet Mac

Magic az első pár méteren már átvette a biztos vezetést, melyet a futam végéig tartani is tudott, bár a 2-es kanyarban komolyan támadta őt Jet Mac és Boxer.
Befutási ideje: 16.83
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bernáth Krisztinának.

A második futam indulói:

 1. Orlen
 2. Mayki
 3. Lee
 4. Odile
 5. White Lady
 6. Steed

A startot követő pár méteren Mayki hamar átvette a vezetést, de szorosan támadta őt Lee – pályakezdő agár, aki most futott elszőr versenyben – és White Lady, majd a 2-es kanyarból kijőve az utolsó egyenesben szorosan egymást mögött futott be Mayki, White Lady és Orlen. Mayki befutási ideje: 17.37
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Tőzsér Lászlónak.

A harmadik sprint futam indulói:

 1. Booksy – nem indult
 2. Extra Daron
 3. Nikita
 4. Penge
 5. Bale
 6. Godzilla

A startot Nikita és Penge fogta meg a legjobban, majd Nikita átvette a vezetést, azonban a kanyarba érbe Godzilla kívülről magabiztosan leelőzte az egész mezőnyt és óriási fölénnyel megnyerte a futamot. Befutási ideje: 17.08
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Verebélyi Krisztinának.

A negyedik és egyben az első Derby negyeddöntő futam résztvevői:

 1. Lil Honey
 2. Raven
 3. Cashen
 4. Dante
 5. Ramszesz
 6. Hero

A közönség számára ismeretlen 2 agár Cashen, aki Romániából érkezett a versenyre Papa Adrian tréningezésében, illetve Hero, aki eddig Írországban versenyzett, de pár héttel ezelőtt magyar tulajdonba került.
A start pillanatát hasonlóan jól fogta meg az egész mezőny, melyből az első kanyarban Dante kezdett kiemelkedni Cashennel a nyomában. A harmadik kanyarban azonban kívülről hatalmasat jött Hero, aki át is vette Cashen helyét, így a befutási sorrend Dante, Hero és Cashen.
A nyertes idő: 29.24
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szilágyi Gyulának.

Az ötödik futam résztvevői:

 1. Sight
 2. Ashley
 3. Vienna
 4. Amy
 5. Lucky
 6. Lemon Bale

A startot legjobban Lemon Bale és Amy fogta meg, akik szinte végig vezették a mezőnyt Ashleyvel a sarkukban, azonban a 4-es kanyarból kijőve Lucky támadta erősen Ashleyt, így a befutási sorrend Lemond Bale, Amy és Lucky lett. Lucky szintén nem olyan régen került magyar tulajdonba, eddig Írországban versenyzett.
Nyertes idő: 29.25
Gratulálunk tulajdonosainak Nemes Tibornak és Baranyai Ádámnak. Tréner, Baranyai Ádám.

A hatodik futam résztvevői:

 1. Skye
 2. Alf
 3. Black Fantasy
 4. Excellent
 5. Focus
 6. Champ

Ebben futamban is volt egy újonc, Focus, aki életében most futott először versenyben a Kincsem Parkban. A start pillanatát Champ fogta meg a legjobban, de már az első egyenesben beérte őt Excellent, akivel fej-fej mellett futottak egészen a célegyenesig, szorosan a nyomukban Skye-al, majd végül Excellent megelőzte Champet és megnyerte az este utolsó előtti futamát.
Befutási ideje: 28.96
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Berki Lászlónak és Berki Evelinnek.

A hetedik, egyben utolsó futam résztvevői:

 1. Pavlov
 2. Holló
 3. Arya
 4. Evo
 5. Ninja
 6. Szöszi

A futam újonca Ninja, aki szintén most versenyzett nálunk először. Szöszi és Evo szinte egyszerre robbantak ki a boxból és vezették is a mezőnyt szorosan mögöttük Ninjaval az első kanyarig, ahol Evo magabiztos fölénnyel átvette a vezetést, mögötte a második helyért szoros küzdelemben Szöszivel és Ninjával. A befutási sorrend végül Evo, Ninja és Szöszi lett.
Nyertes idő: 29.24
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Ripszkyné Sárffy Juditnak és Ripszky Tamásnak.

SHARE THIS