Kincsem Park Magyar Derby Döntő 2021.

Fantasztikus Derby Döntő estét élhettünk át múlt hét pénteken, amikor is lezárult a 2021-es év háromfordulós Magyar Derby versenysorozata.
A versenynapon 7 futamban álltak starthoz az agarak, a köztes szünetekben pedig a Miss Health and Beauty szépségverseny fordulóit, majd a 2021-es év szépségkirálynő választását követhette figyelemmel a közönség.

1. futam – Derby Day Invitation 280m

 1. Iron Lady
 2. Cinderella
 3. Jerry
 4. Horizon
 5. Donnie

A nap első futamában Jerry-t (Mashmad bale) leszámítva mindenki újonc volt, hiszen mind a 4 agár most debütált először az új pályán. A mezőny szinte egyszerre robbant ki a boxból, de Iron Lady már az első egyenesben át tudta venni a vezetést, melyet bár végig erősen támadta őt Jerry és Horizon is, mindvégig sikerült megtartania, megnyerve ezzel a versenyt.
Befutási ideje 16.82
Gratulálunk tulajdonosának Ganyecz Mihálynak és trénerének Dr. Svoren Szilviának!

2. futam – Derby Day Sprint Invitation 280m

 1. Pearl
 2. Nikita
 3. Mayki
 4. Black and White
 5. Penge
 6. Bale

A futamból Pearl nem indult, a többiek pedig Black and White kivételével mind részt vettek az előző két hétvége futamaiban is. A startot Mayki és Penge fogta meg a legjobban, de Penge az első kanyarban átvette a vezetést, melyet egyre csak növelt egészen a célig, hatalmas fölénnyel nyerve meg így a futamát.
Befutási ideje: 17.09
Gratulálunk tulajdonosának Gálik Istvánnak és trénerének Komáromi Dianának!

3. futam – Derby Day Sprint Consolation 280m

 1. Zsüli
 2. Honey
 3. Extra Daron
 4. Orlen
 5. Boxer
 6. White Lady

A futamból sérülés miatt Zsüli nem indult. A startboxból Boxer lőtt ki elsőként, s bár Orlen végig szorosan a sarkában volt, Boxer magabiztosan meg tudta nyerni a futamot, meghozva ezzel a nap első román győzelmét.
Befutási ideje: 16.96
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Papa Adriannak!

4. futam – Royal Essences Derby Day Sprint Döntő 280m

 1. Booksy
 2. Olimpia
 3. Tamo Johnny
 4. Magic
 5. Jet Mac
 6. Godzilla

Az 1-es Booksy nem indult a futamban. A start pillanatát Jet Mac fogta meg a legjobban szorosan mögötte Magic-kel és Godzillával. Fölényét a második kanyarig tudta is tartani, azonban az utolsó métereken Magic begyújtotta a rakétáit és egy fantasztikusan izgalmas küzdelemben végül megelőzte Jet Mac-et és megnyerte a Sprint Döntő futamot.
Befutási ideje: 16.75
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Bernáth Krisztinának!

5. futam – Kincsem Park Magyar Derby Invitation 480m

 1. Alf
 2. Pavlov
 3. Vienna
 4. Raven
 5. Holló
 6. Lucky

Az este első 480m-es Derby Invitation futamában a start pillanatát Lucky fogta meg a legjobban, de már az első egyenesben átvette tőle a vezetést Pavlov, aki a múlt héten sprinten nyert versenyt. A kettes kanyartól kijőve a verseny már gyakorlatilag kettőjük csatájáról szólt, hosszú méterekkel maguk mögött hagyva a mezőny többi tagját. Óriási küzdelmet láthattunk, hiszen végig szinte szorosan egymás mellett futottak, de végül Lucky húzta meg jobban az utolsó egyenest és futott be győztesként a célvonalon.
Befutási ideje: 28.90
Gratulálunk tulajdonosainak Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

6. futam – Kincsem Park Magyar Derby Consolation 480m

 1. Skye
 2. Cashen
 3. Ramszesz
 4. Ninja
 5. Amy
 6. Hero

A Derby Consolation futamban az elődöntő 3-4. helyezettjei futottak egymással. A startboxból Hero lépett ki elsőként és vezette is a mezőnyt egészen az 1-es kanyarig, ahol nemcsak, hogy beérte őt Skye, de a kanyarból kijőve már át is vette a vezetést. Az előző futamhoz hasonlóan ők is maguk mögött hagyták a mezőnyt és a 2-es kanyarból kijőve már kettejük óriási küzdelméről szólt a futam. A két agár egészen az utolsó pillanatig fel-fej mellett futott, de a célvonalon Hero futott át 3 század másodperccel hamarabb, megnyerve ezzel az este utolsó előtti futamát.
Befutási ideje: 28.94
Gratulálunk tulajdonosainak Pető Andreának és Scheuch Balázsnak, valamit trénerének Tenczel Gábornak!

7. futam – Kincsem Park Magyar Derby Döntő

 1. Sight
 2. Arya
 3. Excellent
 4. Ashley
 5. Dante
 6. Champ

A nap fő futama, a 2021-es Magyar Derby Döntő futam, melyben a 3 hetes versenysorozat legjobbjai mérkőztek meg egymással. A startot Champ fogta meg a legjobban, de szorosan mögötte követte őt a mezőny többi tagja is, akik az első kanyarig szinte együtt futottak, majd a kanyarnál váltak jobban szét. Az első kanyarban Dante támadta Champ-et, azonban megelőzni nem tudta. Champ fölénye végig magabiztos volt, sőt, egyre nagyobb lett a távolság közte és a többiek között, senki nem tudta már megelőzni, így Champ futott be elsőnek, ő lett a 2021-es Magyar Derby győztese!
Befutási ideje 28.78
Gratulálunk tulajdonosának Petz Lászlónak és trénerének Bernáth Krisztinának!

Fotók: https://www.facebook.com/thesighthoundphotographer Simkó Szilárd

SHARE THIS