/ by /   A nap híre / 0 comments

A sport ünnepe a Kincsem Parkban

99. Magyar Derby nyerő Shy Boy

Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál

Idén is komoly közönségsikert hozott a Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál a Kincsem Parkban. A három napos lóversenyfesztivál hazánk legelegánsabb szabadtéri rendezvénye, ahogy egyszerre van jelen az agár és a lóversenysport, az elegancia és a divat.


Champ, a Magyar Agárderby győztese

A rendezvény első napján az angol agarak voltak a főszerepben és a csinos hölgyek. Az agár versenyek szünetében rendezték meg a Miss Health and Beauty Hungary 2021 szépségverseny döntőjét. A pályán a 480 méteres Kincsem Park Magyar Agárderbyben Champ volt a leggyorsabb Petz László tulajdonos és Bernáth Krisztina legnagyobb örömére. A kiváló felmenőkkel rendelkező agár keménységének és megbízhatóságének köszönhette a sikert.
A hölgyek versenyében Szabó Barbara fejére került a korona.
                                                               A Miss Health and Beauty Hungary 2021 helyezettjei

Szombaton a legjobb magyar ügetőkre és a franca klasszisra, a világ legjobb hajtójára Franck Nivardra figyelt mindenki. A gall szakember a kétszeres Nemzeti Ügető Liga nyerő Zsenerőzzel start-cél győzelmet aratott a rangos Pannónia Díjban, így Vince Béla lova egy újabb értékes trófeával, a nézők pedig egy hatalmas sportélménnyel gazdagodtak.
Nivard és Zsenerőz sikere megalapozta a hangulatot a 107. Magyar Ügetőderbyre, melyen az ország legjobb négyéves ügetőlovai indultak. Bugatti SS sokáig vezetett a 10 millió Forinttal díjazott futamban, azonban a befutóban jött az évjárat egyik legjobbja Borutka Lakatos Csabával és biztos győzelmet aratott. A nyerő ügető már tavaly a korosztálya legjobbja volt, azonban az elmúlt hónapokban sokan felnőttek mellé tudásban. Ezen a napon Borutka vitathatatlanul a legjobb volt, így beírta nevét az ügetősport aranykönyvébe.

                                                                A 107. Magyar Ügetőderby nyerője, Borutka

Vasárnap tökéletes idő, színpompás kalapok, csodálatosan öltözött hölgyek és elegáns urak várták az angol telivérek színrelépését. A versenynap elején jöttek a gyerekek a Póni Derbyben, majd jöttek a nagyok a fantasztikus telivérekkel. A rövidtávú Wallis Motor – Flandorffer Tamás Emlékversenyben a szlovák vendég Dattirey volt a leggyorsabb a kiváló olasz Alberto Sannaval. A Nemzetközi Amatőrversenyben az osztrák Himnusz csendült fel, a győztes lovas mögött svéd ezüstérem és magyar bronzérem született. A rangos középtávú versenyben a Buccaneer Díjban Overdose legjobb ivadéka Cirfandli most sem talált legyőzőre idomárlovasával Stanislav Georgievvel, míg az extra hosszútávú versenyben az MNV Díjában Calebrese volt a legjobb.
A futamok között nagyszabású divatbemutató, kalapszépségverseny és divatmustra tette teljessé a programot. A Kincsem Parkba kilátogató nagyszámú közönség úgy érezhette magát, mintha a legelegánsabb angol vagy francia lóversenyeseményen járna. A legelegánsabb kalapok zsűrizése legalább olyan izgalmakat hozott, mint a 99. Magyar Derby, ahol a favoritnak Eggi’s Choice-nak nem sikerült az esélyét realizálni, így második helyen ért célba Jaroslav Línekkel. A verseny győztese nem kis meglepetésre az a Shy Boy, aki a Derby előtt egy hónappal még csak negyedik volt az Alagi Díjban. Trénere Zaláné Nyulasi Fruzsina tökéletesen időzítette a javulóban lévő telivér formáját és a legfontosabb napon, a Derby napján érte el a csúcsformáját. A nyerő ló lovasa az a Nagy Tamás, aki pontosan tudja, hogy hogyan kell ilyet futamot nyerni, hiszen 2018-ban Esti Fénnyel ugyanezt a versenyt meg tudta nyerni. A teljes magyar sikerben alaposan kivette a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok a ló tenyésztő ménes is, ahol évről évre egyre jobb csikók születnek.
– Tökéletes három napot zárt a Kincsem Park, ismét sok ezer ember számára nyújtottunk felejthetetlen szórakozást a főváros szívében. – értékelte az eseményt Pécsi István ügyvezető igazgató. – Magas színvonalú és sportszerű versenyekben a legjobbak győztek. Franck Nivard személyében ismét világklasszis sportolót köszönthettünk hazánk egyetlen lóversenypályán. Ünnepeljük a győzteseket, értékeljük a tapasztalatokat és a jövő héttől megkezdjük a felkészülést a 100. Magyar Derbyre.

Fotó: Kelemen Gergő

SHARE THIS