/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

2021 Magyar Derby Győztesek V. rész – Papa Adrian

Idén 3 agárral jöttél hozzánk versenyezni, köztük Slaneyside Boxerrel, aki a Derby Day Sprint Consolation futam győztese. Ők hárman most az aktív versenykutyáid, vagy vannak még otthon mások is?
Vannak még másik is igen, El Juan futott már egyszer a Kincsem Parkban tavaly, de aztán visszaküldtem Angliába versenyezni, mert nem volt lehetőségünk Magyarországra utazni, ő tavasszal érkezett vissza Romániába, de már 4 éves elmúlt. A másik kutyám Reggie Trend, egy Ballymac Best kölyök, aki még csak 2 éves múlt júniusban. Angliában 7 alkalommal versenyzett, kétszer A1-ben, a többit open kategóriában, 4 első és 2 második helyet szerezve. Egy hónapon belül fog hazaérkezni, utána vele is szeretnék a Kincsem Parkban versenyezni.

Boxer futott már nálunk a tavalyi évben is 2 versenyen, amiből az egyiket meg is nyerte 480m-en. Idén miért 280m-en indítottad, jobban fekszik neki ez a táv, vagy még nincs készen a hosszabb távra?
Boxer idén is fog 480 méteren versenyezni, a sprint távot csak bemelegítésnek szánom.

Hogy bírják a kutyák egyébként ezt a hosszú utat, illetve mennyire befolyásolja meglátásod szerint a teljesítményüket?
12 órát utazunk, ami rendkívül fárasztó nekünk is és a kutyáknak is. Igyekszünk időben elindulni, hogy megérkezés után eleget tudjanak pihenni az agarak az esti futamokra. Ami csak tőlünk telik mindent megteszünk, hogy jó formában tartsuk őket, mindent megkapnak amire szükségük van a regenerálódáshoz és ahhoz, hogy jól tudjanak teljesíteni a pályán.

Mi a terved az idei szezonra, hozod majd őket továbbra is?
Igen, azt tervezem, hogy minden versenyen részt veszünk.

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS