/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Kiemelt versenyek 07.31.

Kanca Díj
Az idei Derby nyerő Borutka kancatársai között papíresélyt képvisel a nyári nagydíjban, ezúttal idomárja hajtja a klasszis négyévest. A jó képességű Bűbájos megszorongathatja, de Berill Lady-re is figyelni kell, ha jelenlegi hajtójával elért formáját hozni tudja, főszereplő lehet. A többiek közül Balerina R. és Farya BD lehet még igazán közel, utóbbi ügető a román Derbyben is remekül futott múlt vasárnap. A megbízható Be My Dream, illetve hiba nélkül Bold Lady jó eséllyel pályázik egy kisebb helyezésre, de a mostanában szintén többször galoppozó Bellini Fling is okozhat meglepetést.

Ötévesek Nagydíja
Sajnos többen is sérüléssel bajlódnak, Aurum Ville és Áronville már régóta nem hadra fogható, Anybody és Adamo Fling az utóbbi hetekben esett ki a potenciális indulók közül, míg Sabath Black A.T., valamint Sugar Babe A.T. mostanában Szerbiában versenyez. A kis mezőny ellenére azonban remek küzdelemre van kilátás, a tavalyi Derby visszavágójára kerülhet sor a papírforma szerint ebben a Liga-futamban. A két favorit Adriana Asti és Alfa Boy szinte azonos esély, de a tavalyi kékszalag győztese, Atomanti M megszorongathatja őket. Acélos Fiú és Aviator vannak még ott a mezőnyben, előbbi végezhet közel a favoritok mögött, de egyikük sincs könnyű helyzetben a három kimagasló ötéves mögött.

Háromévesek Nagydíja
A délután második Liga-versenyében 5 millió forintos összdíjazásért állnak starthoz a top háromévesek. Csak a szél, eddig kiemelkedett az évjáratából, ha nyugodt lesz és nem hibázik, komoly esélyese a versenynek. Che Comandante és Casino Royal erős ellenfele lehet, legutóbb nagyon harcoltak egymással. Charlie’s World eredményes hajtójával nincs messze tőlük, felérhet az első három közé. A legutóbb szép stílusban nyerő Csillagfény R. meglepheti a favoritokat, szinte biztos, hogy komolyabb javulás van még benne. A megbízható Csendike és a kissé még rutintalan, de tehetségesnek látszó Chacha kisebb pénzes helyezésben bízhat.

SHARE THIS