/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cirfandli visszavonult

Overdose legjobb ivadéka, Cirfandli a 2020-as szezon Év Lova befejezte pályafutását. A 6 éves mén 4 szezon alatt, 2018 és 2021 között 26 alkalommal állt starthoz, 10 győzelmet aratott, 23 alkalommal volt helyezett. Pénznyereménye: 15.229.160 Forint.

A kiváló középtávú klasszis több alkalommal komoly Black Type-os versenyben is starthoz állt, többek közt Milánóban és több németországi versenypályán. Karrierjét Csupor Ferencnél kezdte, majd Fézer Róbert istállójában teljesedett ki. Az elmúlt évek nagy sikereit Stanislav Georgiev idomárlovassal aratta.
Az elmúlt évtizedek legerősebb évjáratában ért el sikereit. Ne feledjük, hogy a nemzetközi klasszis sprinter Tour To Paris Franciaországba , a Magyar Derby és Kincsem Díj nyerő Esti Fény Ausztráliába került, Nancho a Group1-es győzelmét követően szintén külföldre került eladásra.

A hazai tenyésztésű Cirfandli itthon maradt és itthon marad, a tervek szerint 2022-től a Nemzeti Ménesben fog fedezni Dióspusztán. Három egymást követő szezonon át remek teljesítményt nyújtott az Olaszországban a Premio Chiusura és Premio Bereguardo Listed besorolású versenyekben, minden alkalommal közeli helyezett volt.

Számos hazai sikere közül kiemelkedik, a derbynapi Buccaneer Díj kétszeri elhódítása. Hatalmas finisei közül kiemelkedik a 2020-as Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj megnyerése.

Cirfandli személyében a legjobb és legkeményebb Overdose ivadékot ismertük meg, aki hatalmas segítségére lehet a hazai angol telivér tenyésztésnek. A közelgő augusztus 28-i dióspusztai yearling árverésen Cirfandli is megtekinthető a méntársai mellett. A hűséges sárga a jól megérdemelt pihenőjét tölti, hogy jövőre újult erővel várja a kancákat.

Minden jót Cirfandli!

SHARE THIS