/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zsenerőz és Diamond Ville a nagydíjak nyerői

Papírforma győzelmeket hozott a szombati ügető két nagydíja. Először a kétévesek álltak starthoz, a Szalay János Emlékversenyben a már látott és akkor is nyerő Diamond Ville (id. Marko Slavic) könnyen abszolválta ezt a feladatát is, végig vezetve utasította maga mögé évjárattársait, így őrzi hibátlan mutatóját. A két helyezésen Devoted, valamint Dasha Ville CD osztozott.

A Szent István Díj startját követően a két esélyes egyike, a hároméves Csak a szél durva hibát vétett, ez természetesen tovább növelte Zsenerőz (Horváth György) esélyeit, a kitűnő kanca térhátránya ellenére magabiztosan szerezte meg idei negyedik kiemelt trófeáját, folytatva ezzel menetelését. Jól mozgott Zlatan LIW, remek hajrával jött fel másodiknak, megelőzve a nagy momentummal futó Casino Royale-t.

A Jungfrau Díj látványos finist hozott, melynek végén Adrian Asti (Veljko Mazsity) volt a legerősebb, pont a célban szaladt át a nagyszerűen futó Zante Font-ot. A Merengő Díjban is jöttek a favoritok, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) ellenállhatatlan volt a befutóban, ez pedig már a harmadik idei sikerét jelentette, hajtójának pedig a napi duplát. A Lencsi Díjban Chacha (Lakatos Csaba) ért haza, méghozzá életében először, míg Velocity a Döme Emlékversenyben hozta az elsőséget, ami Lakatos Csaba szempontjából is egy eredményes napot jelentett. Két hibáját győzelemmel javította Cash Royal (Goran Zolnaji) az Inarchi Díjban, egy órával később pedig a tréningtárs, Wonderchild (Kolozsi Sándor) használta ki a favoritok hibáit a Pikoló Hendikepben. A nap záró felvonása a Kádor Hendikep volt, melyet végig kontrollálva húzott be a régen látott Zaffiri (ifj. Turbucz Sándor).

SHARE THIS