/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Arhimed az Osztrák Derbyben

Az idei egyetlen versenynapját az osztrák galopp versenyüzem most vasárnap, augusztus 29-én tartja Ebreichsdorfban. A 12:30-kor kezdődő négy galoppfutamos programot ügetőversenyekkel egészítik ki.

Szembetűnő a cseh és szlovák lovak erős jelenléte, északi szomszédaink 17 lovat adtak indulónak, míg hazánkból négy ló érkezik. A hét lovas 153. Osztrák Derbyben a Csehországot képviselő Royal Word a legnagyobb esély. A Franciaországot megjárt telivér augusztus elején Deauvilleben Listed versenyben volt helyezetlen 1600 méteren. Előtte a Cseh Derbyt a harmadik helyen zárta, míg a Francia Derbyben 18. volt. A Szlovák Derby nyerő cseh Rabbit Red Jazz és egy másik cseh telivér Solemeena emelhető még ki. Hazánkat a Magyar Derby tizedikje, Arhimed képviseli Gönczi Rebekával. A 2200 méteres verseny 16:30-kor indul, az összdíjazás 20.000 Euro.


Az 1800 méteres nyeretlenek részére kiírt futamban Hudson Hornet Kolumbán Örssel vesz részt. Az idén még nem látott Arktisz 2000 méteren indul Jaroslav Línekkel a 3.500 Euróval díjazott versenyben.  A hat lovas amatőrversenyben két magyar lánynak lehet drukkolni. Takács Eszter Cseperke saját lovával, Seriffel indul a 2000 méteres versenyben, míg a tavalyi amatőr champion, Farkas Dorottya a német tenyésztésű Magritte Du Champ nyergében bizonyíthat.

 

Kép forrása: ZL Photos

SHARE THIS