/ by /   A nap híre / 0 comments

Sikeres nap Dióspusztán

Tradicionális környezett, felújított épületek, rend, szép idő és 30 remekül felnevelt yearling várta az érdeklődőket Dióspusztán a Nemzeti Ménesben a hagyományos nyár végi nyílt napon, augusztus utolsó szombatján.

 

 

Egy ménesnek a legjobb reklámot az ott felnevelt lovak versenypályán elért eredményei adják. Pár hete az itt született és felnevelt friss Magyar Derby nyerő Shy Boy volt a legnagyobb húzó név, de Esti Fény 2018-as sikerei, My Luck, Lili, Arktisz és Cirfandli győzelmei is kellettek ahhoz, hogy a meghirdetett kezdésre benépesüljön a Nemzeti Ménes.

 

 

Közel kétszáz érdeklődőnek vezették fel az idei yearlingeket, a jövő bajnokjelöltjeit. Megtisztelte az eseményt Dallos Gyula lovasügyekért felelős miniszteri biztos, Dr. Schweickardt a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság elnöke, Marian Surda a szlovák versenyüzem első embere és Pécsi István a Kincsem Park ügyvezető igazgatója.

 


Haál Gábor a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok vezetője köszöntője során hivatalosan is elbúcsúzott Balika Attila ménesmestertől, aki nyugdíjas évei mellett továbbra is segíti a dióspusztai munkát. Egyben bemutatta a már pozícióban lévő új vezetőt, Hegedűs Zsoltot.

 

 

Előbb a mének, majd a kancák kerültek felvezetésre, zömében az új, elmúlt években Nyugat-Európában vásárolt kancák után született csikókat. A jól bevált és sikeres hazai kancacsaládok közül Murva és Ritmus családjából is voltak reménységek a külföldi hátterű lovak mellett. A sok ismert és új arc nem csak nézelődni érkezett a tatai dombokhoz, így a bemutató után az állomány jelentős része új tulajdonba vagy bérleménybe új futtatóhoz került.

 

Bízunk benne, hogy a most látott yearlingek közül minél többen ott lesznek jövőre, 2022. július 3-án, vasárnap, a 100. Magyar Derby napján a Patay Sándor Emlékverseny startjánál.

A programról az ATV Híradója is beszámolt.

Képek forrása: Antal Zsuzsanna Photography

SHARE THIS