/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nincs vesztenivalónk!

Az egyik legismertebb svéd online sportmagazin a napokban közölt egy hosszabb terjedelmű riportot a magyar tulajdonú Digital Races idomárhajtójával, Christoffer Erikssonnal. A cikkből kiderül, hogy a mester pályafutása mérföldkövének tartja ezt az eredményt, hiszen a Derbyig vezető út legalább olyan nehéz, mint maga a verseny. „Nincs vesztenivalónk”, így bátor versenyzésben bízik a svéd szakember, aki 2017-óta foglalkozik magyar tulajdonban lévő lovakkal.
Mint korábban beszámoltunk róla Rutkai József lova, a négyéves svéd tenyésztésű Digital Races első magyar tulajdonú ügetőként kvalifikálta magát a szeptember 5-i Svéd Ügetőderbyre. Ez a teljesítmény helyezéstől függetlenül hatalmas szenzáció, hiszen a svéd Ügetőderby a sportág egyik legnagyobb presztízzsel bíró versenye.
Az idei esztendőben a Prolongo istálló svéd idomításban lévő négyévese, Digital Races folyamatos javulással ért fel a legjobbak közé. Fejlődését jól mutatja, hogy utolsó versenyében a Derby egyik előfutamában 13,6-os formával lett második, mellyel megváltotta jegyét a Derbyre. Pályafutása során 19 versenyben indult, 6-szor győzött és 482.900 Koronát nyert.

Christoffer Eriksson idomár lova szeptember első vasárnapján pályafutása legnagyobb erőpróbájára készül. Nem számít esélyesnek a 10-es startszámmal induló ügető a 12 lovas mezőnyben. A 2640 méteres verseny, a Svenskt Travderby díjazása 2 millió svéd Korona (kb. 70 millió Forint). A versenyt a a helyszínen tekintik meg a Prolongo istálló képviselői.
Az 1928-óta íródó verseny történetének leggyorsabb nyerője Who’s Who 2018-ban 12,0-as kilométerátlagot ért el.

SHARE THIS