/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Külföldi indulók a galoppon

A hétvégi Kincsem+ Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show szombati versenynapja sportszempontból az év egyik legizgalmasabb lóversenyeseményének ígérkezik.  Négy kiemelt verseny lesz, amiből háromban, a Kincsem Díjban, az Aperianov Zakariás Emlékverseny -Imperiál Díjban és a Tattersalls- Overdose Díjban külföldi klasszisok is starthoz állnak.

A Kincsem Díj mezőnyében magyar lovak mellett két cseh lovat jelentettek indulónak. Markoni LP (SRB), Glavalcour apaságú mén, a 42. Turf Gálán a 2400 méteres Velka Cena Slovenska 26.000 eurós versenyben közeli harmadik helyen végzett a tavalyi Kincsem Díj nyerő Opasan és Night Tornado mögött. Júliusban negyedik helyen végzett egy Listed besorolású versenyben esős időben, 2600 méteren.
Royal Word (FR), alig egy hete megnyerte a 153. Osztrák Derbyt, korábban a 2100 méteres Francia Derbyt a 18., a Cseh Derbyt a 3. helyen zárta.

Fotók: Petr Guth

 

Az Imperiál Díjban cseh és szlovák idomítású lovak állnak starthoz. Rabbit Havana (GB) harmadikként végzett egy hónapja 1600 méteren, tavaly ugyanebben a versenyben negyedik lett Cirfandli, Simply the Best és Centa triója mögött.
Lady Mazie (IRE) idén már kétszer volt helyezve és biztosan nyert egy 6000 Euró összdíjazású versenyt Pozsonyban. Erejét könnyen le lehet mérni, hiszen ugyanebben a mezőben a magyar indomítású Centa a nyolcadik helyen zárt.

Szlovák vendég a Tattersalls-Overdose Díjban is bizonyíthat. Az Outstrip apaságú szürke kanca, Regina Mia (IRE) idén nyert 1200 méteren, háromszor volt helyezve 3-5000 Eurós versenyekben. A legjobb hazai lovaknak méltó ellenfele lehet.

SHARE THIS