/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

2 napos Európa Derby a Food Truck Show-n!

Rendkívül izgalmas hétvége elé nézünk, hiszen pénteken és vasárnap a kétnapos Európa Derby keretében – mely az év második legnagyobb versenye -, állnak starthoz az agarak. A verseny mindkét távon indul, így 3 sprint és 5 hosszútávú futamban, összesen 44 agár méri össze a gyorsaságát. A pénteki sprint futamokból az első és második helyezettek jutnak be a vasárnapi Döntő futamba, a harmadik és negyedik hely a Consolation, az ötödik és hatod helyezettek pedig az Invitation futamokba.

A 480m-es távon már izgalmasabb a továbbjutás, hiszen az öt futam első helyezettjei kerülnek be a vasárnapi Döntő futamba, illetve az őket követő első legjobb idő. A Consolation futamba a pénteki nap második helyezettjei jutnak tovább és az őket követő két legjobb időt futott agár. A többi helyezett egységesen Invitation futamokban fog futni.

A covid helyzet miatt sajnos kevesebb nemzetközi versenyző tud idén startoz állni, mint normális esetben, de nagy örömünkre így is képviseli magát Románia és Lengyelország.

A pénteki 19:40-kor kezdődő Elődöntő futamok is izgalmasnak ígérkeznek, hiszen itt minden futamban vegyesen szerepelnek a rutinos, kiemelkedő teljesítményt nyújtó- és a fiatal pályakezdő agarak, de az igazán komoly izgalmakat a vasárnapi nap tartogatja a Nagyérdemű számára (kezdés 18h-kor), amikor már a hasonló kvalitású versenyzők közt zajlik a harc a győzelemért.

Várunk mindenkit szeretettel!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS